Beginpagina ] Gastenboek ]

Thailand `04

 

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat    

Maandag 5 Juli 2004


Daar gaan we dan, een half uurtje later als schema tijd maar om 15.00 gaan we de lucht in.
We vliegen met China Airlines, alles gaat prima, lekker eten, zoveel mogelijk proberen te slapen en bijna 11 uur later landen we op Bangkok.

Dinsdag 6 Juli 2004


      
    

          
07.30 lokale tijd zijn we geland en alles gaat super snel, we worden opgewacht door Dick, de reisleider van OAD, en met de hele groep (28) naar het hotel Royal River gebracht. Een welkomst drankje en een praatje en dan is iedereen vrij (van 9.00 tot 11.30). In dit hotel blijven we 2 nachten. We hebben 2 mooie kamers naast elkaar, alleen jammer dat het zwembad buiten gebruik is, omdat het gerenoveerd wordt. Allemaal even lekker een uurtje slapen.  
Om 11.30 gingen we lunchen in Riverside (een drijvende boot) en daarna een tocht over de Khlongs (kanalen) erg leuk al die huizen op palen waar je langs gaat, de vissen voeren, tempels, alles maakt veel indruk zo’n eerste dag. S’middags even lekker rustig aan. S’avonds lekker uit eten en naar de travestietenshow geweest, was heel erg leuk. Sommigen kon je echt niet aan zien dat ze vrouw geweest waren. Uitgeput lagen we s’avonds op bed.

              Woensdag 7 Juli 2004 
             


Vanmorgen om 08.30 met de hotelboot naar de bloemenmarkt gevaren.Leuk door heen gewandeld  met z’n allen, daarna naar de Wat Po tempel naar de rustende boeddha ( 46 m lang en 15 m hoog) de voetzolen zijn versierd met parelmoer. Daarna reden we door naar het koninklijk paleis (Grand Palace). Erg mooi om te zien.


De lunch was in China town waar we nog even gezellig door gewandeld zijn. Met de boot waren we rond 15.30 terug in het hotel. Om 17.00 vertrokken we weer naar een ander stadsdeel van Bangkok naar een van de hoogste uitkijktorens (baiyoke sky)  van de wereld na een prachtig uitzicht op een draaiend plateau hebben we op de 78e heerlijk gegeten met een prachtig mooi uitzicht. Na het eten nog even op het plateau gekeken, want het was nu donker en natuurlijk heel mooi met al die lampjes aan. Daarna naar de avondmarkt Patpong waar iedereen om 23.00 weer met tassen vol de bus in kwam. Dick (onze reisleider) lachte zich zelf rot om al die stomme Nederlanders.

  Donderdag 8 Juli 2004

                                            
Het was een kort nachtje. Oma 05.30 moesten we er al uit, om 06.15 koffers buiten de deur en om 7.00 zaten we al in de bus richting de Dammoen Saduak voor de drijvende markt honderden kleine bootjes met fruit, groente, vlees en andere spullen.  We kwamen eerst bij een kokosplantage waar ze lieten zien hoe ze onder andere heerlijke kokos snoepjes maakten die we natuurlijk gekocht hebben, We gingen daarna met een motorbootje door de Khlongs er naar toe, overstappen in een soort roeiboot(werd geroeid door een vrouwtje) en zo kwamen we langs de bootjes en konden we weer van alles kopen, geweldig!!!


Om 11.00 zaten we weer in de bus. De eerste keer dat we een lang stuk moesten rijden. Om 13.00 stopte we even voor een Thaise lunch. Toen nog anderhalf uur rijden en kwamen we aan bij ons resort, River KwaiRresort. We werden er in een motorboot (incl. koffers) heen gebracht, omdat je er met een bus niet kon komen. Een schitterend resort midden in het jungle met allemaal hutjes en overal hoor je dierengeluiden. We hebben heerlijk gezwommen tot er een tropische regenbui los barstte. In een klap alles drijf nat, maar het frist wel lekker op. S’avonds lekker in het restaurant een buffet gehad en een stukje gelopen. Je kan echt geen kant op. Het is echt de jungle. Super gaaf. En lekker op tijd naar bed.

Vrijdag 9 Juli 2004

                                
We mochten tot 08.00 uitslapen. Heerlijk weer een keer een lange nacht. We begonnen vandaag met een mooie waterval waar de nodige mensen op klommen en natuurlijk zeiknat werden,  waaronder 3 van ons. Gelukkig was het 35 graden dus droog je snel weer op. Daarna een leuke stop om even de wilde apen te voeren en dat viel bij iedereen

 goed in de smaak. Toen richting de dodenspoorlijn in Kanchanaburi waar we een stukje over heen gelopen zijn. Na een uurtje rijden gingen we de lunch op een soort vlot doen. Het vlot werd voorgetrokken door een motorboot  en natuurlijk over de River Kwai en onder de beroemde brug door (brug over de river kwai).

 Van hier uit naar het oorlogsmuseum, hier staan net zulke bamboe hutten als waar de krijgsgevangenen hebben gezeten. In de hutten zijn foto’s, krantenknipsels, enz. over het leven in de kampen en de spoorlijn te zien, daarna naar de ere begraafplaats. Het wel erg indrukwekkend om te zien. Eind van de middag waren we weer in het resort en net voor de tropische bui binnen, maar even goed zwemkleding aan en het zwembad in, want het blijft hier toch warm. S’avonds met de hele groep eten en even gezellig wat drinken. De kinderen waren Thai’s aan het leren en met de ober aan het kaarten. Toch maar weer op tijd naar bed, want morgen weer vroeg op.

Zaterdag 10 Juli 2004
                                        
Om 05.30 werden we weer gewekt, want we gaan vandaag weer een eind rijden, 400 km. Na een koffiestop zijn we rond 10.00 in Ayutthaya.  

Een ruines van een paleizencomplex met zijn belangrijke tempel Wat phra si san phet. In de tempel bij de grote boeddha, deden we mee aan het geloof door met allerlei stokjes in een bus te rammelen. Het eerste stokje wat er uit valt moest je het nummer van af lezen, dan krijg je een briefje met dat nummer met je toekomst erop, als die niet goed was moest je het briefje daar achter laten en anders mocht je hem meenemen. Mister Boon had het druk met vertalen. Helaas drie van de vijf moesten terug, toch nog twee over voor het plakboek.....
Na de lunch (12.45) reden we verder richting Sukhotai waar we rond 17.00 aankwamen in het topland hotel. We hadden twee kamers op 12 hoog, weer heel wat anders na het leuke resort. Op 4 hoog was het zwembad waar gelijk dankbaar gebruik van werd gemaakt, daarna nog even snel een hapje eten (pizza) want om 20.30 gingen we weer weg met de hele groep. Allemaal een eigen driewielerfiets met een bestuurder (riksja) een hele optocht, sommige met lichtjes, erg leuk alleen jammer dat het net begon te regenen.

Onderweg stopten we nog om allerlei insecten te proeven (bah!) en daarna werden we afgezet bij een restaurant waar een Thais hapje bereid werd. De bedoeling was, dat je dan onder luid getrommel en verkleed 20 meter verderop het gerecht op moest vangen, en dat moesten we dan natuurlijk even proberen. Het was erg gezellig, we werden ook op de Riksja’s naar het hotel gebracht, nog even een paar een drankjes drinken en om 23.00 lagen we pas in bed.

 Zondag 11 Juli 2004
                                       
Ja, ja weer vroeg op. Om 05.45 en dat om dit keer het offeren van voedsel aan de boeddhistische  monniken te zien, uiteraard hebben de kinderen dit ook gedaan. Het is heel apart om te zien. Al die mannen in hun oranje gewaad, kaal hoofd en blote voeten.en de bolpot mee voor het voedsel.

Om 8.00 vertrokken we met de bus naar het historische openluchtmuseum van Sukhotai. Sukhotai betekend dageraad van geluk en het was de eerste hoofdstad van Thailand(1238-1358). Allemaal monumenten en ruïnes van paleizen, tempels, stadspoorten enz. Omdat het park vrij groot is huurde we allemaal een fiets(20 bath 40 cent)
En fietste we heerlijk van de een naar de andere plek om alles te bekijken en dat was zeker de moeite waard rond 10.45 weer in de bus en weer verder, vandaag is weer een dag van ongeveer 400 kilometer dus veel in de bus maar ook weer veel leuke tussenstoppen. 
Zo reden we al vrij snel weer door de rijst velden waar de mensen druk aan het werk waren en uiteraard gingen we daar weer even kijken, heel erg leuk en mooi om te zien. Onder de middag kregen we voor de verandering een lunchbox met sandwiches en een bekertje yoghurt.
We reden weer door richting Chiang Rai onderweg stopte we nog een keer bij een ananas plantage waar we even het land op gingen om te zien hoe de ananas groeit en gepakt word.
Daarna worden ze schoon gemaakt en konden we eten…..en heerlijk!!
Ook kregen we in de bus nog Thaise les van Mr. Boon. Om 18.15 kwamen we dan eindelijk in Chiang Rai aan bij het Rimbok Resort hotel. Het was een lange dag vandaag in de bus. Maar ja, je moet er wat voor over hebben om alles te zien!

  


Om 19.15 kon je weer met de bus mee naar het dorpje om te eten en dat hebben we maar gedaan nog even een marktje over en om half 11 weer terug naar het hotel en lekker naar bed.


 Maandag 12 Juli 2004
                                       
Om 9.00 vertrokken we. Na een uurtje werden we verdeeld over 4 pick-ups en gingen we de bergen in richting de Akha stam deze mensen leven nog heel primitief ze zijn een van de armste en minst ontwikkelde stammen van Thailand.  We hebben daar heerlijk rond gekeken 
en mochten bij sommige bewoners ook binnen kijken. Ongelofelijk hoe deze mensen wonen. De kleine kinderen moesten het volkslied voor ons zingen toch merkte je dat het al wat toeristisch werd maar erg leuk om te zien.

  


Hierna bezochten we een schooltje al de kinderen in uniform blij met de snoepjes en spullen die ze van iedereen kregen, net toen wij er waren begon ook de middag pauze en liepen al de kinderen met hun kommetje naar de buitenplaats, vormde lange rijen en kregen omstebeurt een schep soep uit de grote pan.
Hierna gingen we weer verder in de pick-ups naar de theeplantages, je kon zien hoe ze thee plukte,droogte en verwerkte ook gingen we de thee proeven .
Tussen de middag een Chinese lunch(weer rijst voor de verandering) Daarna reden we door naar de Yao stam om even te kijken, deze mensen probeerde ons alleen maar van alles te verkopen, toch was het wel leuk om even te kijken.
Om 15.15 werden we door de pick-ups weer afgeleverd bij de bus, je merkte dat we wat hoger in  Thailand zaten want het was niet zo heet en de hele dag door af en toe wat mot regen.Van hier uit gingen we naar de gouden driehoek(The Golden Triangel) het 3 landen punt van Laos Birma en Thailand. 

Hoge trappen op voor het uitkijkpunt ook deden we een boottocht over de Mekong rivier (grensrivier) het water van deze rivier ziet erg rood, ook hebben we nog even gewinkeld in Laos.
Rond 18.00 kwamen we aan in Chiang Sean river hill hotel. Een gezellig familie hotel.
’S Avonds hebben we lekker gegeten en karaoke gedaan. Het werd vanavond niet zo gek laat om 22.00 liep er niemand meer beneden in het hotel.

                    Dinsdag 13 Juli 2004                    

Om half 9 vertrokken we weer we gingen naar de grensplaats Birma/Thailand. Leuk voor de foto en leuk om even de grensmarkt te bezoeken, het nodige werd dan ook weer gekocht.
Weer verder met de bus, tussen de middag nog een lunch en rond 15.30 kwamen we dan in Chiang Mai aan ons hotel Chiang Mai Orchid Hotel. Heerlijk want we blijven hier 4 nachten. De kinderen doken gelijk het zwembad in, en de koffers werden ook gelijk maar even gereorganiseerd daar was het ondertussen ook een grote troep in.
Om 19.00 gingen we met een heleboel tuktuks naar de avondmarkt en van daar uit ging ieder zijn eigen kant op. Er moest vanavond natuurlijk bij de Mac Donalds gegeten worden. Daarna de markt op. Loei druk en warm maar wel met tassen vol kwamen we om 22.30 weer aan in het hotel.

                     Woensdag 14 Juli 2004                   


Om half 9 vetrokken we naar de handwerk bedrijven van Sankampaeng en Borsang. 
Dit was erg leuk. Eerst de parasollen super, hoe dat allemaal gemaakt word!
Ook kon je daar van alles laten beschilderen wat ze heel mooi deden.
 Daarna de edelstenenfabriek en het houtsnijwerk ook allemaal heel mooi en kunstig. Na de lunch gingen we nog naar de zijde fabriek het was allemaal prachtig om te zien! Om 14.00 gingen we onder weg naar de Doi Sutep heuvel met daarop de Wat Phra Tat uit 1383 een mooi tempel met een hele lange trap om hoog 304 treden maar eenmaal boven een prachtig uitzicht over de stad.


Wat ook erg leuk was waren de beelden van de geboorte dag.
Om 16.15 waren we weer bij het hotel de kinderen wouden nu wel een graag een uurtje internetten dat kon aan de overkant van het hotel voor 20 b (40 cent/1 uur)
’S avonds lekker bij de pizzahut gegeten en weer de avond markt op (hoe moet alles mee?) Rond 10 uur waren we weer in het hotel.

  Donderdag 15 Juli  2004
                                      
Om 8.45 vertrokken we naar het vliegveld van Chiang Mai voor een binnenlandse vlucht Mae Hongson aan de grens van Birma.
We gingen naar de Longneks.klein vliegtuigje voor 60 man de vlucht duurde nog geen half uur en we kregen nog wat te eten en te drinken ook we lagen helemaal dubbel! Alles verliep wel super snel, om 10.10 vlogen we weg en drie kwartier later zaten we al in de minibusjes richting de lontailboten.
In de boten moesten we om en om zitten anders sloeg de boot om. Na ongeveer 20 minuten varen over de Pai rivier naar de Paduang bergstam(de longneks)


Deze vrouwen dragen ringen om hun nek, armen en benen en door het steeds iets strakker te draaien word hun nek steeds langer,de mensen zijn zeer vriendelijk ze leven echt van de spullen die ze verkopen. We mochten binnen kijken op school.
Allemaal heel interessant. Na de lunch gingen we met de minibusjes nog even naar een waterval heel mooi.Helaas glee 1 van de kinderen uit met gevolg een dikke pijnlijke hand.
Nog even naar een mooi uitkijkpunt, waar vandaan je uitzicht had over landingsbaan.
En toen weer snel terug naar de luchthaven het ging allemaal precies.
Om 17.00 gingen we weer de lucht in en om 18.00 waren we alweer bij het hotel. Toch maar even met de hand naar het ziekenhuis(was gelukkig om de hoek en het viel gelukkig mee)
’s avonds in het winkelcentrum gegeten naast het hotel en op tijd naar bed!

 Vrijdag 16 Juli 2004
                                       
Eindelijk de dag van de olifanten,  we waren vroeg op 5.30 en om 6.45 vertrokken we zodat we als eerste in het kamp zijn en het is dan ook nog niet zo heet.Om 8.00 zaten we dan ook op de olifant, hoog en wiebelig gingen we gelijk door het water. Met de kleine jonkies er om heen (nog even paniek omdat er een kleintje bijna verdronk).

  


Het was super de kinderen genoten op en top, de rit duurde ongeveer 1 uur. Daarna kregen we een buffel uitleg en mocht iedereen proberen op zijn rug te springen . Met daar achteraan een uitleg over de beplanting en begroeiing van de rijst. Toen gingen ze de olifanten wassen in de rivier en kwam er een olifantenshow.
Toen dat allemaal voorbij was gingen we op een bamboevlot raftend naar beneden, supergaaf, de kinderen mochten ook nog sturen/prikken met de stok. Het was een geweldige ochtend. Om 12.30 hadden we een lunch in de orchideeënkwekerij/ vlindertuin mooi om even te kijken. Om 15.00 waren we weer terug bij het hotel, de kinderen gingen even internetten en zwemmen even lekker rustig aan. S’avonds gingen we naar Khum Khantoke, een luxe theater waar we ondertussen Thais gaan eten met ondertussen Thaise dansen. Het was erg leuk. De tafeltjes waren in de grond verzonken, zo leek het net of we op onze knieën zaten met eten. 
Na afloop had mister Boon een soort luchtballon gekocht met een vuurbal erin die we met ons allen vast moesten houden, zodat al de dingen die je fout hebt gedaan er in komen. Bij 3 moesten we hem los laten en vloog de ballon de lucht in met al de fouten dingen er bij. Een mooie afsluiting van een leuke dag. Rond 21.45 waren we weer in het hotel.

                     Zaterdag 17 Juli 2004                   

Een heerlijke rustige dag. Om 08.30 pas uit bed, rustig aan eten, foto’s op halen,  nog even naar het winkelcentrum. Alles weer in pakken, want om 13.30 werden de koffers opgehaald en wij om 14.30 voor de Thaise massage die zowaar 2 uur duurde. Daarna door naar de nachttrein en om 18.00 vertrokken we weer van Chaing Mai naar Bangkok.

 De onderbedden waren vrij breed, boven iets smaller. We kregen nog een dinerbox, een beetje kletsen en om 20.30 werden de bedden al opgemaakt. We lagen helemaal in een deuk. Dus met een paar man naar de restauratie wagen, was een klein Nederlands ‘feestje’! maar helaas om 22.00 was het afgelopen en moesten we toch naar bed. Een mooi gezicht de een achter een gesloten gordijn en de ander in zijn kleren boven op het bed met de gordijnen los.

                       Zondag 18 Juli 2004                 

Het was een hobbelig nachtje en Dick maakte ons al vroeg wakker (5.45) de bedden werden weer snel stoelen en om 06.30 stopte de trein in Bangkok, waar de bus ons alweer opwachtte. We werden weer naar het Royal River hotel gebracht waar we heerlijk konden ontbijten en hier hield tevens onze rond reis op en moesten we het verder zelf doen. Dick en mister Boon hebben ons twee geweldige weken bezorgt en nog het een en ander voor ons geregeld, super!! We hebben vandaag nog een dagkamer in het hotel dus dat is heerlijk, want vanavond gaan we weer met de nachttrein. Om 09.30 namen we een taxi naar de Chatuchak markt ( half uurtje rijden voor 100 bath = 2 euro). Dit is een weekend markt. Een geweldige markt. De leukste die we tot nu toe gezien hebben. Levens groot. Ze verkopen er van alles en spot goedkoop. We hadden dus ook weer tassen vol troep. Het enige nadeel is dat het er vreselijk warm en benauwd is. Lekker nog even naar de Mac Donald (de kinderen kunnen geen rijst meer zien) en om 14.00 waren we weer in het hotel. Er werd gezwommen en geslapen, spullen uitgezocht wat we in het hotel laten voor 2 weken. 17.45 namen we een taxi naar het station. Al de bagage en wij werden in de taxi gepropt en om 19.15 zaten we in de trein richting Chumphon, dat viel tegen, de nachttrein van gister was veel luxer, grotere bedden en schoner en hier werden de bedden al om 20.00 op gemaakt (het kan ook te gek) er zaten nog wat Nederlanders in, die gingen allemaal naar Koh Tao nog even kletsen en toen toch maar op bed gaan liggen. Echt slapen deden we niet.

 Maandag 19 Juli 2004
                                       
Om 03.30 ging de wekker, want om 04.00 zouden we op het station van Chumphon aankomen, werd uiteindelijk 05.30, iedereen moest snel de trein uit, want hij ging gelijk weer door, gelijk maar kaartjes gekocht voor de boot en om 06.00 werden we opgehaald met een pick-up. Allemaal de boot op (ongeveer 60 man) en om 06.30 vaarde we weg. We verdeelde ons over de boot en probeerden nog maar even te slapen ( liggend heb je minder kans om zeeziek te worden zeggen ze). Na 3½ uur varen kwamen we om 10.00 aan op de pier van Koh Tao, gelijk een Pick-up genomen, naar het resort wat we uitgezocht hadden, Koh Tao cottage op chalokbaai kao bay. En hopen dat ze daar nog huisjes hebben en dat lukte…2 huisjes naast elkaar en uitzicht op het op strand. Super! 


Het resort  is supermooi en ligt geweldig (de huisjes van binnen iets minder) heerlijk eten, hier houden we het wel even vol. Dus gelijk maar voor 4 nachten geboekt, en toen eerst lekker even bij het mooie zwembad liggen, na 2 uur was iedereen al goed verbrand dat gaat hier zo snel. ’s Middags nog een stukje gelopen en kwamen toen bij een klein marktje uit waar niemand liep, omdat we niet meer in de zon konden huurde we voor 1 ½ uur een pick-up die ons al de mooie uitzicht punten van het eiland liet zien, dat was erg leuk. Het eiland is niet zo groot dus we hebben veel gezien. Om 19.00 zaten we heerlijk te eten op het buitenterras van ons resort onder de wuivende palmbomen met vallende kokosnoten en prachtig uitzicht op zee met een ondergaande zon, wat wil je nog meer?
We waren erg moe van de 2 treinreizen en de rondreis.
Om 20.30 lagen we dan ook al op bed, en het ergste is we sliepen allemaal meteen.

                   Dinsdag 20 Juli 2004                     

We hadden het klokje rond geslapen….Heerlijk!!
Wel af en toe wat beesten in onze kamers gehoord, maar dat hoort er bij.
Lekker rustig aan ontbeten ligbedjes in de schaduw en doen waar je zin in hebt! En genieten van het mooi tropische uitzicht. Dat hebben we dan ook de hele dag gedaan eind van de dag gingen we nog even naar het centrumpje ( nou ja centrum) daar wat gegeten en toen lekker bij het resort gezeten en gekaart. Een heerlijk rustig dagje

   Woensdag 21 Juli 2004   


                                  
Voor vandaag hadden we een snorkeltrip geboekt rond het eiland. Om half 9 werden we opgehaald met de pick-up en naar de pier gebracht. Op een oude vissersboot gelukkig wel met een kap er boven zaten we met ongeveer 25 man.  We stopte bij verschillende koraalriffen om te snorkkelen het was echt geweldig wat we allemaal zagen, mooi koraal, gekleurde vissen enz. Bij de laatste snorkel trip ging onze begeleider voorop en dook van alles op om te laten zien ,prachtig mooi. Onze laatste stop was bij Koh Nang Yuan 3 eilandjes die met elkaar zijn verbonden door zandbanken en omringt door koraalriffen. Een prachtige plek het is dan ook en een bescherm gebied. We zijn naar het hoogste punt op het eilandje geklommen en hebben daar prachtig foto’s gemaakt, daarna nog lekker gesnorkeld en lui gezeten. Een echt bounty eiland.
Om half 5 waren we weer bij het resort terug het was weer een geweldig dagje. Samen met kelly naar de kapper geweest ons haar laten wassen, knippen en föhnen (400 B(8€)) Het was een ervaring op zich. ’s Avond lekker bij het resort gegeten en weer wat gekaart, koh tao is echt een relax eiland.

  

 Donderdag 22 Juli 2004
                                       
Onze laatste dag op Koh Tao. Na het ontbijt zijn we naar Tao Chaabay gelopen dat is vlakbij ons resort een geweldige kleine rustige bay. We hebben daar heerlijk een poosje onder de palmbomen gezeten, en ‘S middags lekker bij het resort de zon is gelukkig niet zo vel vandaag en er staat een heerlijk windje het is bijna jammer dat we morgen alweer verder gaan, maar ja we willen nu een maal graag Koh phangan en Koh Samui ook zien.
Al worden we wel gewaarschuwd voor de drukte op Samui. ’s Middags lekker bij het zwembad gelegen en naar de kokosnootshop gelopen. Een piepklein winkeltje waar ze allemaal dingen verkopen die gemaakt zijn van kokosnoot. Eind van de middag werd het wat bewolkt en winderig, wel lekker! De kinderen nog even internetten en s’avonds bij de pier gegeten.

Vrijdag 23 Juli 2004


Om 09.30 zaten we op de boot naar Koh Phangan.  We zaten heerlijk op het dek in de zon. Maar eenmaal op zee kwam er steeds meer wind en werd het steeds donkerder en was het dek, en heel wat mensen, snel nat. Het was een heftige boottocht van bijna 2 uur, gelukkig niemand zeeziek. Om 11.15 kwamen we aan en werden we gelijk door allerlei taxichauffeurs overvallen, dat ze ons overal heen wilden brengen. Dus eerst maar eens de menigte voorbij voor we een taxi namen. Na een lange stoffige hobbelrit door de jungle en bijna een aanrijding kwamen we naar 40 minuten aan op Thong Nai Pan Noi Beach.  We huurde 2 bungalows bij Thong Nai Pan Beach resort die er mooi uit zagen en weer zaten we aan een mooie bay, maar nu echt in de middle of nowhere. We doken gelijk het zwembad in, maar al vrij snel begon het te regenen en dat duurde de hele middag. S’avonds hadden we nog een rondje gelopen en bij het resort gegeten en gekaart.

 Zaterdag 24 Juli 2004

Een rustig dagje aan een mooi baai. De hele dag lekker op het strand onder een palmboom gelegen af en toe wat eten en drinken bij baan Panpuri (een heerlijk restaurantje). Het was gelukkig weer mooi weer overdag, s’avonds weer in flinke regenbui met onweer, dat is beter dan overdag.

   Zondag 25 Juli 2004

Om 10.00 werden we opgehaald door de pick-up, die helemaal vol gepropt werd met mensen en bagage. Weer 45 minuten over de slechte hobbelige weg naar de pier. Daar gingen wel om 11.45 met de catamaran naar Koh Sumui. Met 20 minuten zaten we aan de overkant. We werden gelijk in een taxi gestopt. En lieten ons afzetten bij het Jungle Park resort. Op Lamai Beach gelukkig hadden ze nog 2 huisjes vrij (aan elkaar vast met tussen deur) eerst weer een duik in het mooie zwembad, want ook dit was weer een prachtig resort. We hebben dit keer maar voor een paar dagen een auto gehuurd, omdat we toch nog wat willen zien en af en toe is naar het centrum kunnen. Een taxi heen en terug voor 5 personen is net zo duur als een auto huren voor 24 uur( wel even wennen alles aan de linker kant). Eind van de middag gelijk een stuk gereden en lekker in het centrum van Lamai rond gelopen, gelijk de nachttrein voor donderdag geregeld en het hotel in Bangkok. Bij het resort nog even wat gedronken.

Maandag 26 Juli 2004


Het weer is niet zo mooi, vandaag geen zon en regelmatig wat regen. Een heerlijke temperatuur, dus goed voor een rondje eiland met onze blitse auto. Rond 10.00 vertrekken we dan ook. De afstanden op de kaart lijken vaak erg groot, maar het zijn stukjes van niks. Regelmatig moeten we dan ook weer keren omdat we er al voorbij zijn. Het is niet zo als in Nederland dat alles goed aangegeven staat, maar zo ben je toch lekker bezig de hele dag. Als eerste gaan we naar Hin Da hin yai – grandfather and grandmother rock; twee rotsen die lijken op de geslachtsdelen van de man en vrouw en inderdaad net echt. Daarna rijden we naar de tempel Klokanram and mumifeid.monk en de wangsoothong waterfall na een grote klimparty komen we af en toe wat kleine watervallen tegen ( het heeft nog niet genoeg geregend) het was erg leuk om te doen maar door de regen ook wel glad dus allemaal goed uitkijken anders moeten we weer naar het ziekenhuis en 1 x is genoeg.We gaan verder naar de buddha magic garden en uncle anim;s

 waterfall. Dat was wel even klimmen de bergen in, ons autootje trok het maar net, het was maar goed dat hij even af kon koelen toen wij bij de buddha’s konden kijken.We hebben nog kokos boom toppen gekeken, ( het duurde even voor dat we door hadden wat we moesten zien) een heel veld vol met kokosnootbomen.
En toen door naar de big buddha, dat viel erg tegen, en in het noorden hadden we al het een en ander aan buddha’s gezien, en er over gehoord en dat was mooi en verzorgt dit leek net een kermisattractie dus snel weer weg. Het was ondertussen al rond 4 uur dus gingen we lekker shoppen en eten in chaweng een drukke toeristische badplaats wat ’s avonds erg gezellig aan doet, ons blonde knulletje en dames krijgen hier dan ook weer erg veel aandacht. We waren om half 10 pas weer in het resort terug. Het was een heerlijk dagje.

Dinsdag 27 Juli 2004

Het is nog vroeg 7.30 en niemand op het strand heerlijk! Op zich valt het resort wat tegen de buitenkant/tuin en zwembad zijn prachtig alleen de bedden in de huisjes zijn vochtig en de lakens plakken ’s morgens aan je vast. Het resort ligt ook niet mooi meteen aan het begin van Lamai Beach en daar is het strand erg lelijk en vies als je 100meter verder loopt begint het strand pas mooi te worden. Voor ons maakt het niet zo veel uit omdat we nu een auto hebben kunnen we gaan en staan waar we willen.  Na het ontbijt gaan we weer op weg naar chaweng we hebben om 10 uur een afspraak bij de kapper voor de meiden die gaan hun haar aan laten vlechten met blonden plukjes, bij 3 gezellige meiden in een kapsalon. Het hield nog even wat voordat bij beide de eerste vlecht goed was want ze spraken geen woord engels. Wij gingen lekker naar het strand van Chaweng, erg gezellig… Elke 5 minuten kwam er iemand anders langs om zijn handeltje aan ons te verkopen. 

En de mannen gingen ook nog op de waterjetski. 
Regelmatig gingen we even bij de meiden kijken en wat te eten en drinken brengen de kapsters deden hun erg best en gingen constant door…maar toch ging het erg langzaam.
Sao (een van de kapsters) was helemaal verliefd op Daron ze zat maar aan hem en hij moest haar maar zoenen. Het was allemaal erg gezellig bij de kapper, maar als we van te voren hadden geweten dat het zo lang duurde want om 22.00 waren ze pas klaar, 3 man is 12 uur achter elkaar bezig geweest voor 7000(140 €). Ze hadden er zere vingers van maar het zag er mooi uit. Daron kreeg nog een mooie ring van Sao en toen terug naar het resort.

   Woensdag 28 Juli 2004

Vandaag nog lekker tot 15.00 uur de auto dus lekker weer naar Chaweng Beach, wat boodschapjes gedaan voor morgen want dan gaan we weer naar Bangkok met de nachttrein. Nog even afscheid genomen in de kapsalon/ die gekke Sao moest helemaal huilen, maar we hebben beloofd de foto’s op te sturen van het vlechten en van Daron.
Precies om 15.00 waren we bij het resort, nog een poosje bij het zwembad gelegen maar het werd steeds donkerder en ja hoor weer een regenbui, ‘s avond lekker bij het resort gegeten.

  Donderdag 29 Juli 2004
                                      
Onze laatste dag op Koh Samui na het ontbijt lekker bij het zwembad gezeten, een uurtje voor we weg moesten kwam er een mevrouw, die vroeg of we gratis een introductie duik in het zwembad wilden. 

De kinderen vonden het prachtig en hadden nu spijt dat ze het op Koh Tao niet in de zee hadden gedaan ze dachten namelijk dat het erg eng was en nu achteraf was dat dus niet zo. Helaas we gaan nu weer naar Bangkok. Om 12.30 zaten we dan ook in de taxi richting de pier, daar aan gekomen moesten we overstappen in een bus en met bus en al gingen we de boot op. Zo’n grote boot hadden we nog niet gehad na 1½ uur varen kwamen we om 15.40 aan de overkant aan, gelijk de bus weer in en rijden maar we hadden nog 2 uur de tijd voor de trein ging en ze hadden bij het boeking kantoortje gezegd dat het 1 uur rijden was naar het treinstation van Suratthani…..Helaas bleek dat iets langer te zijn en kwamen 17.35 aan en onze trein ging om 17.26….Dus gemist dat was balen. We werden door allerlei mensen allerlei kanten op gestuurd en moesten onze kaartjes in ruilen voor andere (tegen bijbetaling) en kregen 5 superslechte plekken over de volgende trein verspreid ,geen airco en tot overmaat van ramp moesten we nog om 19.00 gaan slapen ook!! Niet echt een leuke treinreis de geur van de wc kwam zo ongeveer de hele nacht voorbij.

Vrijdag 30 Juli 2004
                                        

We hadden niet echt lekker geslapen, maar ja wat maakt dat uit. Om 16.15 waren we weer in Bangkok. Eerst maar weer naar het Royal River hotel hier blijven we lekker tot we naar huis gaan. Om 10.00 namen we een taxi naar Rose Garden, we hebben daar lekker rustig in de rondte gelopen en gekeken wel een echt commercieel gebeuren maar voor zo’n dagje wel leuk.


Je kon nog een ritje op de olifant (5 minuten 40B 0.80€) alles wat we in deze 4 weken gezien hadden werd even herhaald zo was er ook de Floating Market, zijde fabriek en olifanten enz. wel grappig. Om 14.45 begon de show allerlei stukjes bijv. Thaise dans, kickboxen,  bruiloft er werd van alles opgevoerd dat was erg leuk om te zien met als slot een olifantenshow alles bij elkaar duurde het 1½ uur.
’s Avonds na het eten nog even naar de Patpongmarkt.

Zaterdag 31 Juli 2004

We hadden heerlijk geslapen en ontbeten, alles lekker rustig aan. Dit keer een ander deel van de chaktuchak markt bekeken, wat weer geweldig was. De kinderen gingen ’s middags lekker zwemmen in het hotel en ’s avonds gingen we eten in de Baiyoke Sky toren, dat was goed bevallen bijna 4 weken geleden, dus nog maar een keer! Op aanraden van de taxichauffeur gingen we ’s avonds nog even naar de lumpini night bazar, wij vonden er zelf niet zo veel aan het was erg groot en allemaal kraampjes in de vorm van kleine winkeltjes.Ondanks de regen wilden we toch nog even op de Khao San Road markt kijken. Het is zo leuk om te zien dat elke markt weer een ander uitstraling heeft. Onze voorkeur blijft nog steeds de weekend markt in Bangkok.

Zondag 1 Augustus 2004


De laatste dag, en dat houd in…met dolfijnen zwemmen!!
’s Morgens eerst maar weer even naar de Chaktuchak markt want we kunnen er geen genoeg van krijgen. Om 12.00 uur komt de taxi bus die ons naar Pattaya brengt. Een ritje van evengoed nog 2½ uur. We worden eerst rond geleid in de Sanctuary of Truth een mooie tempel van hout die ze al 20 jaar aan het vernieuwen zijn. Je krijgt dan ook een bouwhelm op. Het ziet er allemaal mooi uit! Daarna is er een dolfijnen show wat niet veel voor stelt maar wel leuk is, en na de show mogen we dan eindelijk het water in bij de dolfijnen (tuimelaars) de kinderen vinden het geweldig wij blijven vis kopen en de dolfijnen blijven kusjes geven het is echt super leuk! 

  

Maar helaas aan alles komt een eind, en om 17.00 vertrekken we weer met de taxi bus naar Bangkok. Nog even snel wat eten en dan naar het hotel douchen koffers op de gang en om 22.15 vertrekken we naar het vliegveld.

     Maandag 2 Augustus 2004

Na een goede vlucht ( slapend) landen we om 9.30 uur op Schiphol.
Het was een geweldige vakantie!!!!!!!!!!!!!

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat   

 

     

Beginpagina ] Gastenboek ]