Beginpagina ] Gastenboek ]

Parijs `02

 

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

Zaterdag 4 mei 2002

Vanmorgen om kwart over 6 vertrokken we op weg naar Parijs via Rotterdam, Antwerpen en Lille kwamen we om 10.50 uur bij ons hotel aan. “Hotel Saphir” een mooi hotel met een zwembad, vlak bij de snel weg. Nadat we al de spullen uit de auto hadden gehaald en onze kamer hadden bekeken gingen we op weg naar het “rer station” dat was moeilijk te vinden.
En waar moeten we de auto neer zetten? Dat kon gelukkig vlak bij het station.
Toen de kaartjes kopen voor de rer/metro dat duurde ook weer even voor we daar uitwaren.
Uiteindelijk hadden we een 10 ritten kaart voor ons en 1 voor de kinderen( €44,-. ) we waren van plan veel te lopen . Om 13.00 uur zaten we dan eindelijk in de metro ( rood A marne-la-vallee-nousiel). Na een paar keer overstappen (we kregen het door) zolang je maar onder de grond blijft kan dat met hetzelfde kaartje.
Om 13.45 uur stapte we uit bij halte Abbesses groen. En liepen we gezellig over de place du tetre waar allemaal schilders zaten heel gezellig. Zo liepen we naar de Le Sacre Coeur om deze kathedraal was het heel gezellig met allerlei muziekanten en een schitterend uitzicht over Parijs. We hebben de Sacre Coeur eerst van binnen bekeken dat was heel mooi.
We zijn nog de 237 treden(€16,-) door de smalle toren omhoog gegaan en hebben boven over heel Parijs uitgekeken, daarna nog even lekker in de zon op de trappen gezeten voor we weer verder gingen. Na een stukje lopen kwamen we bij Mont Marttre uit, een gezellige straat met allerlei winkels en seksshops. We liepen langs de Moulin Rouge, het beroemde revuetheater waar al 100 jaar voor toeristen de Can-Can word gedanst.
Van daar uit was het nog een stukje lopen naar het zeer mooi warenhuis Lafayette (Haussman Biv) de koepel van het warenhuis is zeer mooi versierd met glas en lood. 
Ondertussen waren we al bek af en namen we de metro terug, pakten de auto en gingen naar Mac Donald’s (Ba). Om 20.00 uur lagen de kinderen heerlijk in het zwembad en hadden we al veel gezien.

Zondag 5 mei 2002

Om 7.15 uur ging de wekker, allemaal onder de douche en daarna lekker ontbijten, het was niet veel bijzonders maar goed te doen.
Om 9.00 uur zaten we in de auto op weg naar Versailles, even een kleine omweg en de weg vragen toen waren we 3 kwartier later op de parkeer plaats aangekomen, er was nu nog plek zat (€9,-)
Lodewijk XVI, ook wel de zonnekoning genoemd, heeft zijn leven lang gebouwd aan het paleis, de tuin en het tuinkasteel.
De hofhouding bestond uit 20.000 mensen die soms allemaal tegelijk aanwezig waren.
Voor het paleis liepen allemaal afrikanen spullen te verkopen en elke keer als de politie kwam (ongeveer om de 10 minuten) rende ze met een sneltreinvaart weg.
Op het plein bij het paleis aangekomen schrokken we ons rot van de lange rij, we wilden graag binnen kijken dus toch maar in de rij en dat duurde bijna 2 uur, en binnen was het natuurlijk ook loeidruk (€7,50 per persoon en kinderen gratis). 
Het was wel heel mooi vooral de spiegelzaal. Een maal weer buiten dachten we met het zelfde kaartje de andere vertrekken te bekijken maar nee, je kon weer in een nieuwe rij aansluiten voor een nieuw kaartje, maar daar hadden we geen zin in want we hadden het heel koud en het begon ook af en toe te regenen, dus gingen we de prachtige tuinen in (€5.50 per persoon en kinderen gratis). We hebben daar ongeveer een uurtje gewandeld en gelukkig was het droog, het was heel mooi. Vandaag gingen voor het eerst alle fonteinen weer aan (van mei tot september de 1ste en 3de zondag van de maand, dat was heel mooi om te zien alleen jammer dat het begon te regenen.
We waren allemaal ijs koud dus lekker de auto in en om 17.00 uur zaten we lekker bij de pizza hut en hebben we heerlijk gegeten. ’s Avonds hebben de kinderen weer lekker gezwommen, heerlijk zo’n luxe hotel, wij zaten lekker achter het glas naar ze te kijken.

Maandag 6 Mei 2002

Het was een lange dag, veel gelopen en gezien.
Rond 10.00 uur liepen we bij Centre Pompidou het gebouw met al de buizen en kabels aan de buitenkant, het was nog vroeg dus rond om was er nog niet veel te beleven, alleen een leuke vijver met gekleurde dingen erin. Hierna liepen we langs l’Hotel de ville (stadshuis) een heel mooi gebouw. We gingen verder lopen naar de Notre-Dame een schitterende kathedraal hier werden vroeger koningen en koninginnen gekroond en Napoleon kroonde zich zelf hier.
De torens zijn van de 12e eeuw en de rest van de kerk uit de 14e eeuw, er zit heel veel glas en lood in deze kerk en hij is ook van buiten rond om mooi, en van binnen helemaal de entree is gratis. Hierna moesten we heel nodig plassen voor 40 eurocent per persoon, na een lange rij mochten we uiteindelijk niet de wc in van een dikke negerin, omdat ik vroeg of we het wisselgeld terug mochten. Ze werd helemaal gek. Nou ja dan maar verder lopen langs de Seinne naar het Louvre. Daar hebben we wat rond gekeken en lekker op het plein bij de glazen piramide op een bankje een broodje gegeten. We hadden niet zo’n zin om een musea in te gaan. Van daar uit liepen we de mooie tuinen in van Jardin des Tuileries met het uitzicht op place de la concorde en de arc de triomphe. We bleven maar door lopen en de arc de triomphe werd steeds groter. We liepen nog over de champelysees en eindelijk waren we bij de arc. Allemaal met zeer moeien benen. Natuurlijk gingen we ook even kijken op het binnenplein. Een mooi gezicht al die auto’s en drukte er omheel, ondertussen was het al 15.30 uur en besloten we vanaf hier de metro naar de Eiffeltoren te nemen die we al vanaf zoveel punten hadden gezien. Het is al leuk om er onder te lopen en om de schilders te zien die druk bezig zijn.(volw.€9.90 en kids €5.30) Het was helemaal niet zo druk dus we zaten zo op de 1ste etage, daanar was het iets drukker maar na ongeveer 20 minuten zaten we op de top. In de lift zag je alles steeds kleiner worden echt gaaf! Boven hadden we een prachtig uitzicht over waar we gelopen hadden dit was echt het hoogte punt van de dag! Een maal weer beneden besloten we nog een tocht over de Seinne te maken van 6 uur tot 7 uur (volw.€7,- kids €4,-). Ook weer heel leuk alleen jammer dat het erg koud was boven op het dek. Na even binnen gezeten te hebben was dat het ook niet dus toen maar voor op de boot staan en alles goed kunnen zien.
We kwamen ook nog langs het vrijheidsbeeld wat in 1986 door Amerika is geschonken hij was alleen iets kleiner.Helemaal totolos zaten we om 20.30 uur lekker in het restaurant te eten.

Dinsdag 7 Mei 2004 

Om 9.00 uur reden we al weer op de parkeerplaats van Disney. Vandaag gingen we naar de studio’s en het was nog zalig weer ook (volw.€36,- kids €29,-) Het zag er allemaal mooi uit en het was niet zo druk alleen jammer dat het erg tegen viel. Het was erg klein er waren nog geen 10 attracties die weinig voorstelde. Om 15.15 uur hadden we dan ook al alles gedaan en gezien. Er zat een voordeel aan het kaartje, van 17.00 tot 20.00 uur mocht je er nog mee het andere pretpark in. Maar wij stomme Hollanders gingen dat natuurlijk om 4 uur al proberen en ja hoor het apparaat liet ons er door, en toen waren we weer echt in Disney. Het was niet druk dus we zijn 4 uur lang in alles geweest wat we leuk vinden. Om 20.30 zaten we uitgeteld bij de pizza hut en weer heerlijk gegeten.


Woensdag 8 Mei 2004

Alweer de laatste dag. We deden rustig aan gingen wat later ontbijten , de kinderen nog even zwemmen en om 11.00 uur zaten we weer in de auto op weg naar hui,.helaas ging het niet zo snel als op de heen weg er was veel file. In België nog even de snelweg af voor overheerlijke bonbons. Bij Ulvenhout kregen we een lekke band dus weer een half uur verder.
Uiteindelijk waren we om 20.00 uur weer thuis.
Het was heerlijk!!

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

 

     

Beginpagina ] Gastenboek ]