Beginpagina ] Gastenboek ]

Londen `03

 

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat   

Zondag 12 Oktober 2003

Vanmorgen (6.40 uur) werden we naar Schiphol gebracht. Om 8 uur gingen we het vliegtuig in en om 8.25 uur vlogen we weg. Na ongeveer 45 minuten waren we er, maar omdat het vliegtuig nog niet kon landen cirkelden we nog een kwartier in de lucht. Eenmaal geland moesten we nog een kwartier wachten omdat we nog niet aan de slurf konden.
Uit de luchthaven gingen we nog 50 minuten met de metro (Hammersmith), nog een klein stukje lopen en we waren bij het hotel, we mochten gelijk onze kamers op. De meiden sliepen met ze 2 op de ene kamer, en de rest op de andere. Toen alles een beetje uitgepakt was gingen we weer terug naar de metro en we gingen naar het ‘Hyde Park’. Daar gingen we een stukje lopen naar ‘De Speakerscorner’, dat was heel leuk. Er waren allemaal mensen, waarvan 1 op een trappetje stond die een discussie uitlokte, in dat park gingen we ook picknicken. Van daaruit gingen we met de metro naar ‘Camden Lock” (markt). Het was er heel druk dus daar zijn we maar even geweest. Weer de metro in (dat was wel even zoeken), dit keer gingen we naar het Transportmuseum dat was super gaaf. De kinderen konden allemaal opdrachten doen en dan stempelden ze de kaart af, je kon ook in oude bussen kijken en we kregen een oude ticket. Hierna gingen we weer terug naar het hotel, we waren bekaf, nog een broodje gegeten en een potje kaarten en om 20.00 uur lagen we allemaal op bed dood moe van de hele dag.

Maandag 13 oktober 2003

Om kwart 8.15 uur zaten we in de ontbijtzaal waar we voor Engelse begrippen heerlijk hebben gegeten. Om 9.30 uur kochten we ons metro kaartje (family travel kaart is van af 9.30 uur) en gingen we weer op pad, we gingen een wandel route doen langs al de leuke dingen, het weer was heerlijk. We begonnen om 10.00 en om ongeveer 15.00 uur hadden we alles gelopen en gezien:
- horse guards parade 
- big ben
- houses of parlement
- westminsterabbey
- margared’s street
- st. james park
- buckingham palace 
- green park
- piccadilly street
- leicester squore, hier hebben we kaartje gekocht voor Fame (9£ p.s.) bijna boven aan…Spannend! Bij covent garden hebben we de metro genomen naar de Tower Bridge en om 16.00 uur kwamen we daar aan, leuk er over heen gelopen en bij de man in de glazen kooi gekeken die hangt hier 40 dagen zonder eten, dit hadden we op tv gezien. Om 18.00 uur bij MaC Donalds gegeten in Hammersmith en daarna naar Fame. We zaten helemaal boven in, de bovenrand van het podium zagen we niet, maar het was wel superleuk. Om 23.00 uur kwamen we dood moe aan bij het hotel en gingen we gelijk naar bed.

Dinsdag 14 oktober 2003

Om 9.30 uur zaten we weer in de metro richting de stad, een beetje rustig aan vandaag we hebben wat rond gelopen in het centrum. We wilden naar Madam Tussaud Rock toe maar dat bestaat niet meer. We hebben maar vast kaartjes voor de Lion King gekocht voor morgen middag, het waren de laatste en weer helemaal boven aan (erg duur!).We zijn benieuwd. Nog even door China Town gelopen en toen met de metro naar Hydepark en daar heerlijk in het zonnetje gegeten daarna op naar Harrods. Eerst een poosje door dit mooie warenhuis gelopen en toen we goed moe waren gingen we Afternoon Tea doen in Harrods. De kids moesten wel erg wennen aan de sandwich maar daarna kwamen de heerlijke gebakjes mmmm.
Rond 17.30 uur gingen we met de dubbel dekker terug naar het hotel, de nodige potjes kaarten en toen weer met de dubbel dekker terug naar de Tower Bridge (ong. 20 minuten.) hij was super mooi verlicht. We hadden gelezen dat er om 21.53 iets moest gebeuren met de brug maar helaas er gebeurde niks, nog even bij de man in de glazen kooi gekeken en om 23.00 uur waren we weer terug op de kamer en weer toto los.

Woensdag 15 oktober 2003

Eerst even lekker ontbijten, en toen op naar Buckingham Palace voor het wisselen van de wacht. Het was er loei druk, we stonden wel vooraan maar niet op de juiste plek wat wel jammer was. Daarna lekker naar het James Park gelopen en weer heerlijk in de zon gegeten toen met de metro naar het Theater want we gingen om 14.00 uur naar de Leeuwenkoning. 
We zaten helemaal boven aan en we konden het geweldig goed zien, het was dan ook een super mooie show! Het duurde tot 16.45 uur, daarna lekker naar Piccadilly Circus gelopen en hebben we heerlijk bij Deep Pan Pizza gegeten, een zalig buffet. Nog een kleine wandeling en toen lekker naar het hotel, en op tijd naar bed.

Donderdag 16 oktober 2003


De laatste dag Londen, na het ontbijt de tassen bij de receptie gezet en op naar de metro. We gingen nu aan de voorkant kijken bij de Horse Guards parade, daarna naar het guards museum, wat ook erg leuk was. We waren vanochtend al een paar keer door het st. james park gelopen en de kids wilden daar graag eten omdat er zo veel tamme eekhoorns waren. Dus een bank tegen een boom gezet in de zon en we zaten heerlijk. (we hebben deze 5 dagen heel mooi weer gehad). De kids liepen maar met pinda’s achter de eekhoorns aan, ’s middags zijn we naar de St. Paul Cathedral gegaan maar die stond helaas is de steigers, we zijn toen naar de Millenium Brug gelopen en zo weer naar de Tower Bridge. Rond 17.00 uur hebben we de spullen opgehaald bij het hotel, en bij Mac Donalds gegeten. En in een overvolle metro weer naar de luchthaven, precies om 20.30 uur gingen we weer de lucht in, en 40 minuten later landen we weer op Schiphol.

Het waren weer 5 heerlijke dagen in Londen!!

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

 

     

Beginpagina ] Gastenboek ]