Beginpagina ] Gastenboek ]

Kenia `07

 

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

Zondag 29 Juli 2007

Precies op tijd Ďs avonds 21.15 vertrok ons vliegtuig naar Kenia, na 8 en half uur vliegen en 1 uur tijdsverschil (vooruit) kwamen we vroeg in de morgen aan in Mombasa.

Maandag 30 Juli 2007


De bus stond al klaar om ons naar hotel le soleil te brengen, na ongeveer 45 minuten rijden kwamen we aan bij een wat afgelegen hotel Le Soleil.

  

 We zijn allemaal erg moe want Martinair geeft je niet echt de gelegenheid om lekker te slapen op een nachtvlucht. Eerst maar eens wat rondkijken, de eerste indruk is goed, geen super de luxe maar dat hoeft ook niet. Het hotel is klein en knus, We hebben 2 kamers bij elkaar, 105D en 104D, de meiden hebben een super uitzicht! Om 12.00 hebben we een bijeenkomst, ondanks dat we de safari's al via internet besproken hebben gaan we toch maar even heen. Met een sneltreinvaart gaat de Ann van Neckerman door haar verhaal heen en kraakt zo ongeveer alles af wat je niet met Neckerman doet! Wat een pech voor Ann want wij doen alles bij de plaatselijke bevolking. We hebben dan ook om 14.00 uur een afspraak met Edward bij wie we onze safariís allemaal geboekt hebben. Precies op tijd haalt hij ons op buiten de poort van het hotel en neemt ons mee naar zijn kantoor zo`n 30 km verderop. Onze eerste indruk is goed. We nemen de safariís door en betalen gelijk alles (en wisselen wat euroís voor ksh) hij rijd nog even met ons langs de supermarkt en brengt ons daarna weer keurig naar het hotel. Nog even bij het zwembad wat rond kijken, een frisse douche en om 19.30 uur kunnen we eten, we waren helemaal gesloopt en om 21.00 uur gingen we dan ook heerlijk naar bed.

Dinsdag 31 Juli 2007


Om 9.00 werden we gewekt door de wekker we hadden het klokje rond geslapen, we konden nog net ontbijten de mensen in het hotel zijn erg aardig en er word van alles georganiseerd om te doen om 10,00 uur begint de  ochtendgym daarna wateraerobic en om 11.00 uur een rondleiding in Maneni Village het dorpje naast het hotel dit was erg leuk om te doen, we hebben weer veel gezien. 

  

Cella kocht een doosje met 100 kauwgoms bij de plaatselijke winkel en deelde dat uit aan de kinderen wat erg leuk was, ook bezochten we een schooltje, je kan goed zien dat er nog veel armoede is in dit dorpje. 

  

Na een kleine wandeling waren we met lunchtijd weer terug in het hotel. Elke keer als je de poort uit gaat van het hotel moet je je kamer nummer opgeven en zeggen wat je gaat doen. ís Middags lekker bij het zwembad gezeten, wel moesten we  goed uitkijken dat je niet verbrand want het gaat hier erg hard.
ís Avonds om 20.00 gegeten er is de hele dag en s`avonds was er weer wat georganiseerd door de animatie.

Woensdag 1 Augustus 2007


Na het ontbijt zijn we met 5 fietstaxiís (boda boda) naar de grote weg gegaan van daaruit de plaatselijke bus (matatu) genomen naar de bank en de supermarkt. Het was een hele belevenis vooral de fietsen, erg leuk! Na wat inkopen in de supermarkt gingen we met de matatu naar mtwapa village een leuk dorp met wat winkeltjes en aardige mensen, de Keniaanse meiden wilden Daron wel ruilen voor en donkere Keniaan. 

Om 14.00 waren we weer in het hotel ís middags lekker bij het zwembad en de spullen ingepakt voor de safari van morgen, wat we erg spannend vinden. ís Avonds hebben we bij het zwembad gegeten met een geweldige acrobaten show! 

Donderdag 2 Augustus 2007 


Dat was even schrikken vannacht...Jim werd wakker van een grote kakkerlak die over zijn gezicht liep, en dat terwijl we onder de klamboe lagen. Gelukkig konden we hem vangen maar lekker slapen konden we niet meer!
De wekker ging vroeg want om 6.30 vertrokken we voor onze eerste safari Tsavo east en Amboseli. Edward stond al buiten de poort op ons te wachten. Het leven op straat was al in volle gang vooral in Mombasa liepen er honderden mensen naar hun werk, het deel waar wij door heen reden zag er oud en vies uit. Al snel zaten we op de snelweg rond 9 uur maakte we even een stop en daarna reden we bij Voi, Tsavo East in, Het dak ging omhoog en de safari begon..... 

 al vrij snel zagen we een struisvogel, en wat hertjes we vonden het gelijk geweldig! Maar na een uurtje rijden kwam al snel het echte wild, zebraís, olifanten en giraffen die vlak voor ons de weg overstaken een leeuw achter de bosjes verscholen, een nijlpaard, flamingoís, pelikanen en nog veel meer. Het was super vooral de olifanten familie (2 grote, 1 middel en 2 kleine) die in de verte aankwamen lopen en op nog geen 10 meter voor ons bleven staan en gingen drinken bij de drinkplaats.

  

  

  


Rond 13.30 uur kwamen we aan bij Red Elephant Lodge, midden in het tsavo park, super! Alles in olifant stijl leuke kamers met balkons! Airco is hier niet en douchen met warm water kan tussen 19.00 en 21.00 en 6.00 en 8.00 anders is het koud, Na het eten zijn we even wat rong wezen lopen en om 15.45 uur begon de volgende game drive. Het was weer geweldig al snel zagen we 2 buffels en even later een dode buffel op de grond, na dat we een poosje stonden te kijken kwam er een leeuw aan die de buffel echt in stukken scheurde je hoorde het helemaal kraken. 

  

Dit zelfde zagen we een grote vogel met een kleine vogel doen, de veertjes van de kleine vogel vlogen zo ongeveer onze bus in. We hadden weer heel wat dieren gezien. Even naar 17.00 reden we naar Voi naar het olifantenweeshuis we hadden een uitnodiging om ons geadopteerde olifantje Nyiro te bezoeken. Helaas voor de kinderen vertelde de mensen van het weeshuis dat Nyiro terug is de natuur in en dat hij het daar heel goed doet, af en toe loopt hij nog rond bij het weeshuis. Er waren evengoed nog een stuk of 8 andere olifantjes die gevoerd mochten worden door de kids, het was erg leuk! 

Even na 18.00 waren we weer bij de lodgeís, bij de lodge is een drinkplaats voor olifanten (en ander wild) De bewaker zou ons vannacht wakker maken als er olifanten komen drinken (helaas zijn ze niet geweest) We hebben ís avonds lekker gegeten met gezellige muziek.

Vrijdag 3 Augustus 2007


Om 6,00 uur werden we gewekt een ouderwetse klop op de deur, en om 7.00 uur vertrokken we weer voor een game drive en daarna gingen we richting de uitgang van het park, we gingen nog even bij de dode buffel kijken waar nu 2 leeuwen aan het ontbijten waren, helaas was het nu niet zo goed te zien als gister. Onderweg nog wat zebraís en olifanten een grote uil en nog wat dieren gezien. 

Om half 8.30 uur zaten we weer op de snelweg Mombasa/Nairobi richting Amboseli. Rond 11.00 uur even stoppen en toen de snelweg af hobbel hobbel richting Amboseli rond het middag uur reden we het park in. Dit park is weer heel anders veel minder bebost en heel overzichtelijk. In de verte zag je allemaal kleine wervelwindjes (waar het park ook naar vernoemd is) kuddes olifanten en groepen zebraís en buffels kwamen we tegen, mooie vogels en nijlpaarden.

 Rond 14.00 kwamen we aan bij ons tentenkamp Kibo Safari Camp. Het is een vrij groot tentenkamp maar het ziet er allemaal erg gezellig uit, met op de achtergrond de Kilimanjaro. Na de lunch een rondje gelopen door het camp en even voor de tent gezeten en om 15,30 uur stonden we weer klaar bij de bus voor een game-drive!
Tijdens deze game-drive gingen we ook naar het masai dorp wat midden in het Amboseli reservaat ligt op een grote droge vlakte.

     

 Al de hutjes zijn gemaakt van koeienvlaaien en stonden tegen elkaar aan in een cirkel met in het midden een binnenplaats, we werden verwelkomt door het stamhoofd, en of we wel even een kleine bijdragen van 15 euro per persoon wilde betalen. De Masai mensen zongen een welkomstlied en vervolgens werden we rondgeleid door het stamhoofd en mochten we binnen in zijn huis kijken erg leuk om te zien, maar toen werden we naar de buiten plaats gebracht waar al de vrouwen in een cirkel met uitgestalde spullen op ons zaten te wachten we werden zowat verplicht om wat te kopen. Toen we te snel langs de kraampjes liepen en iets wilden kopen gingen ze ons uit staan lachen, inclusief het stamhoofd, toen het stamhoofd maar even verteld dat het dorp leuk is maar de verkoop te commercieel hij waardeerde onze eerlijkheid na even een praatje met hem kochten we toch 3 girafjes voor de prijs die wij wilden en hij was een stuk aardiger. 

  

We liepen naar de school (die ze gemaakt hebben van de bijdrage van de toeristen) die er mooi uit zag zelfs met bankjes, een hele groep kinderen liet horen wat ze geleerd hadden. 

Na het bezoek gingen we verder met de game-drive elke keer zien we weer nieuwe dieren, echt heel gaaf! 

Rond 19.00 uur waren we weer terug in het hotel, helemaal onder het stof snel onder de douche want dit keer hebben we warm water tussen 18.00 en 20.00 en omdat het buiten fris is hadden we geen zin in een koude douche, na het eten zijn we gelijk naar bed gegaan want we waren bekaf.

Zaterdag 4 Augustus 2007


Om 6.00 uur werden we weer gewekt en om 7.00 zaten we in de bus, met een game drive richting de uitgang ondertussen zagen we weer van alles. Een leeuw en hyenaís vlak voor de auto enz. enz.

 Even na achten reden we het park uit via de hobbelweg naar de snelweg even pauze en en weer verder (richting hotel) over de snelweg. Rond 13.00 kwamen we aan in Voi waar we gingen lunchen. Van daar uit reden door Mombasa langs het ziekenhuis want de dochter (4 mnd) van Edward lag daar met malaria, door naar het hotel waar we om 16.00 uur onder het stof aankwamen. Onze eerste safari was fantastisch!!
ís Avonds eten op het strand met live muziek. Helaas konden we pas laat douchen want er was geen water!

Zondag 5 Augustus 2007


Al vroeg wakker, even lekker rond gelopen na het ontbijt even in de zon en toen naar Maneni Village om een mis in de kerk mee te maken. Dit was heel gaaf, met dansende mensen en gospel muziek. We werden welkom geheten en moesten ons allemaal voorstellen. 

  

ís Middags nog een strandwandeling gemaakt en zonnebrillen en kleurpotloden uitgedeeld. onze kinderen vinden het geweldig, al de kinderen uit het dorp komen al naar onze kinderen vragen bij de bewaking. Nog even gezellig bij het zwembad gezeten en ís avonds na het eten was er een circus voorstelling, gezellig gekeken, kinderen zaten ook gezellig met elkaar er zijn genoeg jongeren en ze trekken leuk met elkaar op.

Maandag 6 Augustus 2007


Het weer begon goed vandaag, na het eten met de fietstaxi naar de grote weg, daarna verder met de taxi naar Bamburi Beach. Mooi wit strand met blauw water en vol met kraampjes met,omslagdoeken, houtsnijwerk en schilderijen, erg leuk en gezellig om even te lopen!


Daarna met de taxi naar de Nakumat (supermarkt) voor wat inkopen, daarna met de taxi weer terug, onderweg begon het al donker te worden en vlakbij het hotel begon het te regenen en dat bleef zo. ís Middags wat gegeten en op strand gelopen. 

  

De kinderen deden mee met het animatieteam en het bleef bewolkt. En ook ís avonds hield de animatie ons weer lekker bezig, het is ís avonds altijd gezellig vooral de kinderen hebben het erg naar hun zin in het hotel!

Dinsdag 7 Augustus 2007


Vandaag lekker weinig gedaan, bij het hotel gebleven. Cella en ik zijn nog even mee geweest Stone Village in, maar dat viel wat tegen vandaag. De schoolvakantie is begonnen in Kenia en al de grote kinderen waren nu vrij, allemaal erg opdringerig en ze vallen aan op een doosje snoep en de bevolking vind dat prachtig. Nog wat houtsnijwerk gekocht op het strand.

Woensdag 8 Augustus 2007


Om 6.00 uur werden we opgehaald voor ons uitstapje naar Funzi island na ongeveer 2 uur rijden moesten we de grote weg af richting de kust over een drassig zandpad en grote plassen water. We hobbelde alle kanten op tot we vast kwamen te staan, de wielen van de bus stonden totaal onder water,

 eerst maar eens met 2 man proberen te duwen maar er was geen beweging in de bus te krijgen. Allemaal de bus uit en tot je knieŽn in de modder, het halve dorp werd op getrommeld en met 11 man sterk en flink gas werd de bus weer terug geduwd, er werd gewezen waar we wel konden rijden en daar gingen we weer. Eenmaal bij de kust gingen we op een bootje en hebben we 2 uur door de mangrove gevaren echt super, heel wat mooie vogels gezien en een krokodil!

  

 Het was hier heerlijk rustig, geen toerist te zien, alleen jammer dat het geen mooi weer was. koud en steeds wat regen.We hadden nog kokosnoot gedronken en gegeten. Tussen de middag bezochten we een klein dorpje op Funzi Island, er werd speciaal voor ons gekookt, heerlijke krab gegeten en nog meer vis en rijst met kokossaus het was heel lekker en erg gezellig, We waren de enige toeristen en ze vlogen voor ons. Daarna nog even in het dorpje gekeken en bij een schooltje geweest waar voor ons gezongen werd, overal wordt verwacht dat je snoepjes uitdeelt of wat geeft! Soms begint dat wel eens vervelend te worden..maar ja het is niet anders. Kelly liep de hele weg met een schattig meisje aan de hand wat zich helemaal vast klampte aan haar.

  

Met het bootje weer terug door de mangrove en 2 en half uur rijden naar het hotel. Onderweg hadden we nog voor een weeshuis van 22 kinderen voedsel gebracht zoals rijst, meel en wasmiddel dit weeshuis was opgezet door een Duitse vrouw en alles zag er erg goed uit, allemaal stapelbedjes, groot speelveld en waarschijnlijk een hoop sponsors, ze hebben het zeker nodig maar ons doel is eigenlijk een wat armer weeshuis te helpen wat niet zo veel sponsors heeft. Rond 18.30 waren we terug van een super leuke dag!
ís Avonds met zín alle gegeten omdat klaas jarig was, we aten gezellig in de tuin.

Donderdag 9 Augustus 2007


Vandaag weer een rustig dag lekker bij het zwembad, de fotoís bekeken. En ís avonds was een leuke show en eten bij het zwembad.Vrijdag 10 Augustus 2007

ís Morgens wat bij het hotel geweest en ís middag lekker een eind gelopen langs de huisjes van de bevolking naar de grote weg, we hadden weer van alles uitgedeeld onderweg, zonnebrillen, zeepjes, kleurtjes. Midden in de rimboe kwamen we bij een oud Keniaans restaurant het zag er niet uit maar de mensen waren erg aardig. Bij een piepklein dorpje met 4 woningen en waar de allerkleinste zelfs schrokken van ons blanke mensen zijn we even gestopt voor alle kinderen hadden we kleurpotloden, ze vonden het super.Dit is zoveel leuker als naar het grote dorp vlak bij het hotel waar iedereen heen gaat en de mensen gewoon verwachten dat je wat geeft. 

Eenmaal bij de grote weg waren we bekaf door het warme weer dus met de fietstaxi terug naar het hotel, het was erg leuk!

Zaterdag 11 Augustus 2007


Vroeg eruit want om 6.00 werden we opgehaald om naar Simba Hills te gaan, rond 8.30 uur kwamen we daar aan, een erg bebost gebied, heel groen en mooi alleen weinig dieren, We hebben gezien 2 giraffen, 1 buffel en wat aapjes,een paar antilopen en nog een boshert die snel de weg overstak. 

Om 10.30 gingen we met een ranger lopend naar de watervallen (2 kilometen heen en 2 terug) veel klimmen en dalen in de hete zon maar erg leuk, de watervallen waren zeker de moeite waard,

 hierna gingen we heerlijk in het boom hotel eten, erg leuk nog even over de bruggen tussen de bomen door lopen. Rond 16.00 uur waren we weer in het hotel, het avondeten was weer op het strand.ís Avonds om 22.00 gingen we met een grote groep (ongeveer 30 man) inclusief animatie naar de disco. We werden met ons allen in een grote bus gepropt en naar de disco in Mtwapa gebracht. Het zag er allemaal erg leuk uit, strenge controle en er liep van alles. Daron kwam er bijna niet in omdat hij nog geen 18 is (14) de bewaking kwam erbij en uiteindelijk mocht hij erin, drinken mocht als hij maar geen rottigheid uit haalden. De disco was een leuke belevenis, er liep van alles, echte masaiís op de dansvloer, allemaal jonge meisjes met oude mannen, half naakte meisjes, striptease, paaldansen, De dansvloer was overvol en we hebben veel lol gehad.  Om 3.00 waren we weer in het hotel, het was een lange dag en we sliepen zo.

Zondag 12 Augustus 2007


Rustig dagje bij het hotel.


Maandag 13 Augustus 2007


Om 7.00 vertrokken we naar het kaya kinondo reservaat waar we dachten een stam te gaan bezoeken, helaas was het alleen een bos waar ze vertelde wat de stam vroeger met elke soort boom deed, het viel erg tegen. Na wat aandringen gingen we nog even kijken in het dorpje waar nog een paar mensen zo leefden, ook dit stelde niet veel voor, ze leefde luxer als de dorpjes rond ons hotel. 

  

Daarna nog een Mombasa tour langs de olifanten tanden en het dorp waar ze houtsnijwerk maken, dit was wel even leuk om te zien, maar we waren blij dat we weer in het hotel waren, jammer dat vandaag een beetje tegen gevallen was.


Dinsdag 14 Augustus 2007

    


Om 5.00 uur uit bed want vandaag gaan we dan eindelijk naar de Masai Mara, in een piepklein vliegtuigje gaan we om 7.30 uur de lucht in met ons als enige passagiers, allemaal een raam plek (aan de linkerkant zodat we de Kilimanjaro goed kunnen zien) na 7 minuten landen we aan de zuidkust om daar de overige 11 passagiers op te halen en te tanken. Op 3 plekken na is het vliegtuig vol. Om 8.15 uur vertrekken we weer, en vliegen in 2 uur naar de Masai Mara het uitzicht is prachtig, we stoppen nog een keer in de Masai Mara om 2 mensen uit te laten ( het lijkt wel een bus) dan nog 7 minuten vliegen over de Masai Mare, super! En om half 11 landen we dan op de plek van bestemming, midden in de Masai Mare. We werden op gehaald door onze driver/gids voor deze 3 dagen, een aardige jongen, en we hadden een gave 5 persoonsjeep waarvan het dak omhoog kan net als in de bus. We waren nog maar net op weg en spotten al gelijk een jong leeuwtje in de bosjes echt super gaaf! Tussen de middag kwamen we aan bij Hippo Lodge waar we 2 nachten blijven, niet alles ging helemaal goed hier, de lodges die we zouden krijgen waren bezet dus kregen we 2 tenten het duurde heel lang maar uiteindelijk kregen we er ook nog een 5e bed bij. Helaas was er al een paar dagen geen stroom en warm water, dus dit was echt safari! 

Na de lunch (half 3) gingen we weer een game-drive doen.De Masai Mare is echt super mooi, wijd en uitgestrekt vreselijk mooie natuur en veel beesten, we kwamen van alles tegen, olifanten, giraffe, buffels, gnoeís het mooiste van deze game-drive was dat een Cheeta een antilope aanviel en opvrat, het bloed liep langs de bek van de Cheeta tijdens zijn maaltijd. 

  

  

Het mooie van de Masai Mare is dat je zo dicht bij de dieren kan komen op nog geen 10 meter afstand kan je alles volgen. 

  

Rond 18.00 uur waren we weer terug in het hotel het was ondertussen begonnen met regenen en onweren en het werd erg koud het was overal pikkedonker alleen wat kaarsjes aan, gelukkig ging er om 20.00 uur voor een paar uur een noodgenerator aan voor het opladen van de fotobatterijen van iedereen. We lagen vroeg in bed.

Woensdag 15 Augustus 2007


Vandaag een hele dag safari. 7.30 uur vertrokken we het was een geweldige dag we zagen weer van alles maar het mooist blijft toch om leeuwen en leeuwinnen te spotten en dit gebeurde een paar keer vandaag, echt geweldig!

  

  


We maakten een stop bij de grens van Tanzania. Rond 12.00 uur waren we bij de mare rivier hier gingen we even de auto uit, geweldig om hier al de nijlpaarden te zien in en langs het water het waren er zeker 50, van hier uit gingen we nog samen met een ranger naar een ander deel van de rivier, waar super grote krokodillen lagen,best wel eng want de sporen op de grond van de nijlpaarden waren nog erg vers en nu liepen wij er.

 Hierna gingen we picknicken aan de mare rivier, het stukje waar dat kon was min of meer bewaakt, hier lagen allemaal dode buffels in het water die door grote vogels leeg gepikt werden, ook kleine krokodillen liepen er over heen. Helaas hebben we niets van de grote trek kunnen zien omdat het gister en vannacht zo geregend had stond het water zo hoog en komen de gnoeís niet een in de buurt van het water. 

Het was een superdag vlak voor we bij de lodge waren lagen er nog een leeuw en leeuwin op de weg die geen meter op zij gingen voor al die busjes! 

  

Rond 18.00 uur waren we weer terug in de lodge waar alles nog steeds in het teken van kaarslicht stond. We waren bekaf van deze geweldige dag, dus na het eten weer lekker op tijd naar bed.

Donderdag 16 Augustus 2007


Om 7.00 onze laatste game-drive onze driver bracht ons overal vlak bij, we stonden met de jeep tussen een leeuw en leeuwin in, tussen de buffels naast een olifanten kudde het was super, 

 Nog even door de bossen op zoek naarÖÖEn in eens stonden we oog in oog met een levensgrote leeuw al de raampjes van de auto open, we zouden hem zo aan kunnen aaien, dit was toch wel heel spannend. Maar waarschijnlijk had hij geen honger want hij bleef rustig liggen en kijken naar ons.. Een boom verder lag de leeuwin te slapen.

 Om 11.00 uur waren we weer bij de lodge even wat drinken in de zon, koffers dicht maken, eten en om 1.00 uur reden we weer naar de plek waar het vliegtuig omhoog gaat, dat was precies 30 minuten rijden en precies 2.00 uur gingen we de lucht in. Luchthaven kan je het niet noemen, je naam werd opgeroepen en dan kon je het vliegtuig in, paspoort en ticket heb je hier niet nodig. Na ongeveer 2 uur vliegen en 1 tussenlanding kwamen we weer aan in Mombasa. Edward stond ons op te wachten en bracht ons weer naar het hotel waar we rond 18.00 uur aankwamen,, de 3 dagen Masai Mara zijn omgevlogen en waren echt fantastisch!

Vrijdag 17 Augustus 2007


Vandaag een lekker rustig dagje in de zon, rond 12 uur was het laag water en zijn we met 2 beachboys (1000 ksh) het rif op gegaan, onderweg kwamen we van alles tegen en werd er uitgebreid verteld over wat ze lieten zien zoals zeesterren, zeekomkommers, zeewurmen veel koraal, heel veel zee-egels in 4 verschillende kleuren. We zijn 2 uur onderweg geweest, en het was erg leuk. 

  

  

ís Middags nog even over het strand en langs wat huisjes gelopen en van alles uitgedeeld het is vooral leuk bij de kleine huisjes die niet aan de weg staan,in de dorpjes zijn de mensen erg hebberig en beginnen te vragen om alles. 

 `s Avonds gezellig op het dak van het hotel gegeten.

Zaterdag 18 Augustus 2007


Vanmorgen zijn we naar een kinderhuis geweest wat nog niet gesponsord word. Bij dit weeshuis zit ook een schooltje Het is een weeshuis gelegen in de buurt van Mombasa, Het weeshuis wordt niet ondersteund door de overheid en moet zichzelf zien te redden. De tante van een leerkracht betaalt 250 euro per maand om eten te kopen voor 300 kinderen. De situatie is armoedig. Er is geen elektriciteit en stromend water. De kinderen die in het weeshuis slapen (35), slapen op de grond zonder dekens. Ook worden ze nauwelijks beschermd tegen malariamuggen.

 Mensen uit het hotel hadden al matrassen etc gekocht omdat de kinderen op matjes op de grond sliepen, nu liggen ze met 25 kinderen op 5 matrassen (zonder dekentje) wij hebben kommetjes (voor het eten) bekers, een bijl, kleurpotloden, spelkaarten, kleren en injectienaalden gebracht, ze waren hier erg blij mee, 50% van de kinderen heeft hiv en je kan aan sommige kinderen ook zien dat ze erg ziek zijn, De kinderen waren allemaal super beleefd (veel kleintjes) We waren erg blij dat we dit weeshuis ook nog hebben kunnen helpen.

Website voor het kinderhuis in Kenia

 ís middags nog even in de zon en ís avonds (De meiden) met het animatieteam naar de disco geweest, het was weer erg gezellig en om half 3 waren we terug in het hotel.

Zondag 19 Augustus 2007


De laatste dag en helaas slecht weer, bewolkt en veel regen, met de fiets en de plaatselijke bus nog maar even naar Bamburi Beach voor wat inkopen, overal vragen ze bij de stalletjes geld en spullen om te ruilen (kleding, shampoo enz) ís Middags bij de 2 shops op het strand het laatste geld uitgegeven en de laatste spullen weggegeven aan wat kinderen en mensen van het hotel.


  


Maandag 20 Augustus 2007


Om 3.45 uur ging de wekker precies op tijd, 8.40, gingen we de lucht in en na ruim 8 en half uur vliegen waren we weer terug in Amsterdam.

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

 

     

Beginpagina ] Gastenboek ]