Beginpagina ] Gastenboek ]

Jordanie`08

 

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 


Maandag 11 Augustus 2008


Laatste dag Egypte (en Mo). Mo wilde op tijd bij de haven zijn omdat ze nooit zeker weten hoe laat de ferry naar JordaniŽ gaat. Om 9.00 uur vertrokken we en na een uur rijden door de woestijn kwamen we bij de haven aan, alles ging wat rommelig en uiteindelijk mochten we naar binnen. Na lang wachten vetroken we om 14.00 uiteindelijk naar JordaniŽ. Omdat we 2e klas plaatsen in de ferry hadden mochten we helaas niet naar buiten. De oversteek duurde niet lang (2 uur). We moesten de passen afgeven op de boot en later bij de immigratie dienst weer ophalen aan wal voor de groepsvisum en toen door het zand met de koffers op zoek naar de gids, die ons op hoorde te wachten. Na even wachten kwam hij er aan gereden, eigenlijk was het de chauffeur die ons alleen maar bij het hotel dropte zonder wat te zeggen. Dat was wel even wennen na Mo die alles voor ons deed, we hebben even heerlijk gedoucht en toen zijn we het centrum doorgelopen en daar wat gegeten.


Dinsdag 12 augustus 2008


Vanmorgen lekker rustig aan, de chauffeur wou pas om 12.00 uur vertrekken. Uiteindelijk belde hij toch om 11.00 uur naar boven dat hij klaar stond (vreemd figuur). We reden door de mooie rode woestijn naar Wadi-Rum. De woestijn vonden we hier mooier als in Egypte. 

  

Na een uur rijden stopte we bij een tentenkamp in grote en prachtige woestijn Wadi-rum waar onze Jeepsafari begon van 4 uur. We hadden een leuke chauffeur die ons veel vertelde en liet zien, hij heeft zelf altijd in de woestijn gewoond. We vonden Wadi-Rum erg mooi. 

  

Tegen 16.00 uur reden we weer verder richting Petra waar we naar 2 uurtjes rijden aankwamen. We werden gedropt bij het Al Anbat Hotel en zoek het maar uit. Na even bakkeleien kregen we twee ruime kamers naast elkaar. Nog even naar Down Town(piepklein) voor brood en pinnen en daarna aten we van het buffet in het hotel, dat was erg lekker. Daar meteen wat informatie gekregen over Petra.

Woensdag 13 Augustus 2008


Vroeg op want vandaag gaan we naar Petra De stad die volledig uitgehakt is uit de roze-rode rotsen van JordaniŽ. De naam Petra is afkomstig van het Hebreeuwse Selai, wat rots betekend. Het is de mooiste antieke bezienswaardigheid van het midden oosten.
Om 7.45 uur worden we gebracht door de hotelmanager. We kopen een pas voor 2 dagen, vanaf de ingang is het eerst een kwartier lopen om bij de kloof te komen en dan nog zeker een kwartier door de mooie 1.200 meter lange kloof met muren van wel 200 meter hoog die als een puzzel perfect in elkaar passen, dan komen we bij het Amfitheater uit.

  

  

 Heel mooi we zien veel, beklimmen de top van een berg met een geweldig uitzicht over Petra. Langs de andere kant weer naar beneden, het is doodstil en komen bijna niemand tegen op dit deel. Na 5 uur lopen, kijken, zweten en klimmen zijn we bek af. We besluiten om de rest morgen te kijken. 

  

De uitgang is de zelfde als de ingang dus we zijn nog een uur onderweg. Uitgeput (door de warmte) ploffen we rond 15.00 uur in een pizzatentje in het centrum neer, waar we heerlijk hebben gegeten. In het hotel lekker even bij het zwembad en ís avonds gaan we naar Petra by Night van 20.30 tot 22.30. 

Echt heel mooi 1500 kaarsjes die de lange weg naar en door de kloof helemaal verlicht , aankomen bij het Amfitheater stond het ook helemaal vol met kaarsen,en matjes waar iedereen op moest zitten (ongeveer 250 mensen), iedereen kreeg thee in het midden speelde een muzikant op een snaar instrument, daarna kwamen er een panfluiter het was erg mooi.
Rustig en stil liep iedereen daarna weer naar de uitgang.


Donderdag 14 augustus 2008


Weer vroeg op voor nog een paar uurtjes Petra, we klommen dit keer naar de kerk die erg mooi was en ook vanuit dit punt was het uitzicht geweldig. 

  

Daar nog de tempel en wat anderen plekjes, elke keer ontdek je ook weer wat anders vooral de kleuren zijn erg mooi.

 We aten weer in het pizza tentje


Vrijdag 15 Augustus 2008


Om 8.00 uur werden we opgehaald vandaag via allerlei bezienswaardigheden over de Kingsway naar Amman. De eerste stop was het kasteel van Kerak, leuk om te zien, daarna reden we door naar de dode zee. Stopte bij een Resort waar we ook meten konden zwemmen, een hele leuke ervaring, het drijven in de dode zee.

  

 En daarna insmeren met de heilzame modder. Het water in de dode zee was gewoon warm, na dat we flink gedoucht hadden nog even lekker in het zwembad. Hierna weer verder door de woestijn naar de Church of SS en een orthodoxe kerk met MozaÔek vloer. 

Rond 16.30 waren we in het Hill site Hotel in Amman. Na een uurtje gingen we weer om te eten, bij ons hotel liepen 2 arabieren die net hun super grote auto in stapte voor de gein onze duim omhoog voor een lift. Toen konden we niet meer terug, we moesten mee. We werden netjes afgezet. De chauffeur bleek uit Koeweit te komen en werkt daar natuurlijk in de olieÖ Na het eten wilde we een taxi aanhouden, meteen kwam de arabier uit Koeweit weer aangereden (hij had gewoon staan wachten) en nodigden ons uit om mee te gaan thee drinken, we gingen naar een super de luxe hotel op de top van een berg, het was erg gezellig. Hij verbleef al 5 maanden in Amman omdat zijn moeder hier in het ziekenhuis lag


Hij vond het heerlijk om weer even onder de mensen te zijn, Na afloop nog even een rondje door Amman. Rond 22.00 uur waren we weer in het hotel.


Zaterdag 16 Augustus 2008


De laatste dag vakantie. We houden het rustig vandaag, want we vliegen vannacht om 3 uur terug. Om 11.00 uur werden we opgehaald voor een citytour, we hadden niet zoveel zin meer maar okť eerst naar het Limayyad palace en toen naar het theater we hebben ons toen maar af laten zetten in downtown daar wat gelopen nog even naar een mal en wat gegeten, het was erg warm, even lekker in het hotel gezeten. ís Avonds bij de pizzahut gegeten en daarna weer met onze Koeweitse vriend opstap eerst allerlei mooie uitzichten bekeken en daarna in een luxe restaurant heerlijk ijscoffee gedronken. Even na 23.00 waren we weer in het hotel we hadden nog een uur om even te douchen en in te pakken. Op de luchthaven bleek onze vlucht overboekt te zijn, we mochten er voor kiezen om te blijven voor 1 nacht inclusief hotel en eten + en een flink geld bedrag. De keuze was snel gemaakt, we bleven nog 1 nachtje. Om 4.00 uur lagen we uiteindelijk in bed.

Lekker uitgeslapen de hele dag Olympische spelen. gekeken met zijn allen op bed
En s`nacht vlogen we weer heerlijk naar huis

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

 

     

Beginpagina ] Gastenboek ]