Beginpagina ] Gastenboek ]

Italie `05

 

 

     We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat   

Zaterdag 13 Augustus 2005

   Om 6 uur reden we weg richting Wenen via de a 61.
Alles verliep voorspoedig helemaal geen files. Na ruim 1200 km en even zoeken kwamen we om 21.00 uur aan op de camping Wien sud. 

Zondag 14 Augustus 2005

Lekker rustig aan en toen naar schönbrunn (sissi) wat erg mooi was, vooral de tuin jammer dat Malina zo vervelend deed. Dus hebben we niet de hele tuin bekeken. S’middags op de camping geweest al de spullen voor Roemenië uitgezocht en in de auto gedaan. S’avonds bij Mac Donald gegeten. Om half 9 begon het te regenenen moesten we met ons zessen op de bak, Malina ging nog lang uit in de blubber, we lagen dus al vroeg te slapen.

Maandag 15 Augustus 2005

Het heeft de hele nacht flink door geregend.We gingen om 7.00 eruit en hadden alles in orde gemaakt.We laten de tent staan en vertrekken om 8.15 richting Roemenië, (en het bleef maar regenen ) even wat op onthoud bij Budapest maar uiteindelijk rijden we om 12.30 de stad uit.  (Klik op de link voor het Roemenie verhaal)

Roemenie

   Vrijdag 19 Augustus 2005

Om 8 uur vertrokken we uit Roemenie.
Onderweg vlak bij Boedapest in Gödöllö het buitenverblijf (kasteel) van Sissi bezocht, mooi om te zien. Lekker gegeten in Hongarije en om 19.30 weer op de camping in Wenen.

Zaterdag 20 Augustus 2005

Door naar Rome, het eerste stuk rijdt lekker door maar in Italie is het zwarte zaterdag en super druk. We redden het niet naar Rome en slapen op camping Rubicone aan de Adriatische kust waar we 2 jaar geleden ook waren. Helaas het slechte weer achtervolgt ons, regen, regen en regen. 

   Dinsdag 23 Augustus 2005

Dagje Rome (Vaticaan). Auto bij het station in Bracciano van daar uit met de trein ( 6 euro per persoon voor de metro en bus ) na ongeveer 1 uur stappen we uit bij San Pietro, er staat een lange rij voor de sint pieter, maar evengoed gaat het snel. We gaan naar boven met de lift en trap en kijken uit in een mooie sint pieter. Kelly, Daron en Jim gaan nog iets hoger met de smalle wentel trap en hebben dan helemaal een geweldig uitzicht op de tuinen en het plein. Daarna gaan we naar het Vaticaan musea. We doen een kleine route langs allemaal kunst en komen zo in de Sixtijnse kapel met het schitterende plafond. Langzaam lopen we weer terug naar het station en begin van de avond zijn we weer op de camping, we hebben weer veel moois gezien vandaag.

    Donderdag 25 Augustus 2005

Vandaag weer een dagje Rome. Vandaag begonnen we met het Collosseum (amfi-theater) langs de boog van constantijn liepen we door naar het forum romanum (vervallen tempels, triomfbogen en basilica’s). en via de capitolijnse heuvel omhoog om een mooi overzicht te krijgen. Rustig lopen we door de straatjes van Rome naar de druk bezochten trevifontein en de Spaanse trappen. (pizza di spagna) deze vielen wat tegen. Na een heerlijk ijsje gingen we weer terug naar de camping (roma flash).

  

  

Zondag 28 Augustus 2005

Vandaag naar tivoli geweest en villa d’este.Het was even zoeken voor we de goede weg hadden.Het was een mooie villa met fonteinen echt de moeite waard om gezien te hebben.We hadden mooi weer gehad, want toen we op de camping kwamen bleek het flink geregend en geonweerd te hebben.

    Maandag 29 Augustus 2005

Rustig ontbijten en de spullen inpakken, om 10 uur reden we weg naar de volgende camping camping river in amaqlia.(nog net Toscane)We bleven hier maar 2 nachten, omdat we alleen maar naar chinque terre  de 5 dorpjes wilden gaan.

Dinsdag 30 Augustus 2005

Vroeg op want we hadden al op de camping gehoord dat parkeren moeilijk was bij chinque terre , en het eerste dorp was van af de camping nog een klein uurtje rijden. Gelukkig waren we op tijd en konden we de auto nog kwijt.Het was goed warm, zo warm hadden we het de hele vakantie nog niet gehad.We kochten een all in ticket voor de wandelpaden en de trein(5,60) Van af Riomaqqiore liepen we langs de kust (de weg van de liefde) naar Manarola in ongeveer 20 minuten, een mooie weg om te lopen. Daarna kom je in een leuk dorpje, we hebben lekker rond gekeken en besloten verder te lopen naar Corniqlia.

Ook een kust weg maar toch ook wel wat rotsen na 45 minuten stonden we onder aan de berg van het gezellige Corniqlia dus de 365 treden op om boven te komen en we hadden ondertussen al heel wat water op. Na dit gezellige dorp besloten we ondanks de hitte toch te gaan lopen naar het volgende dorp. Het was veel klimmen en erg zwaar door de warmte, een schitterende weg met veel smalle paden en bijna anderhalf uur later kwamen we bek af aan in Vernazza. 

En weer een leuk dorpje het was ondertussen al eind van de middag, het was te warm om ook nog naar het volgende dorp te lopen (door de woeste natuur is dat nog 2 uur lopen) dus dat bewaren we voor een volgende keer, en we namen het treintje terug naar de auto. Het was een mooie dag we hebben veel gezien. Op de camping lekker makkelijk een zak patat gehaald en op tijd naar bed want we gaan morgen op tijd rijden naar het garda meer.


Woensdag 31 Augustus 2005

Heerlijk nog even een paar dagen niets, om 1 uur stond de vouwwagen, hadden we gegeten en lagen we bij het zwembad. Tot en met vrijdag alleen maar af en toe een marktje lekker in de zon, regelmatig een ijsje…. HEERLIJK!!

Weer een heerlijke vakantie !

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

                                      

     

Beginpagina ] Gastenboek ]