Beginpagina ] Gastenboek ]

Hongkong`06

 

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat    

Voor we aan onze rondreis door Vietnam beginnen gaan we eerst heerlijk een paar dagen naar Hongkong.

Zondag 9 Juli 2006

Daar gingen we dan, 15 minuten later dan gepland, 14.15 uur gingen we de lucht in. Na een lange vlucht met weinig slaap, schreeuwende kinderen voor ons en een stinkende wc verfrisser achter ons deden we er 11 uur en 50 minuten over om in Hongkong te komen (7.45 lokale tijd, in Hongkong is het 6 uur later)

Maandag 10 Juli 2006

             


Alles ging goed en snel, de koffers lagen meteen op de band. Helaas was een koffer stuk (het wiel met behuizing afgebroken) we kregen meteen een bon voor de verzekering. We gingen met de trein/bus naar het hotel, leuk om te zien dat alles nu in Chinese tekens stond met een engelse vertaling erbij. Ondertussen een flinke regenbui en rond 10.00 waren we in ons hotel YMCA Salisbury. Twee kamers vlak bij elkaar op de 8ste verdieping, Alles zag er mooi en netjes uit. We besloten niet naar bed te gaan maar een beetje lopend Kowloon te verkennen, pfff wat was het warm maar goed dat het zwaar bewolkt was. Rond 12.00 even bij de mac een patatje gehaald! Toen gingen we lopend naar de ladies markt, 

Niet normaal hoeveel winkels we onderweg tegen kwamen erg leuk zon stuk lopen! Ook de ladies markt was erg leuk, maar wat hadden we het heet, halverwege waren we het zat en zijn we met de taxi naar het hotel gegaan .De kinderen gingen lekker zwemmen en wij wat boodschappen doen even lekker douchen en iedereen was weer wakker. Om half 6 gingen we naar het hotel naast dat van ons, Hotel Peninsula, voor een heerlijke luxe afternoon tea. Dit is een van de grootste hotels van de wereld, het was een super mooi en luxe hotel, net als de afternoon tea alles prachtig gedekt met zilver en heerlijk ! 's Avonds nog even op het dakterras van ons eigen hotel gezeten en om half 9 gingen toch echt onze ogen dicht.

  Dinsdag 11 Juli 2006


Om 10.00 werden we pas wakker, we hadden heerlijk geslapen. Alles lekker rustig aan en om 12.00 namen we een taxi (20 $) naar Honkong Disney waar we ons goed vermaakt hebben. Hij was wel erg klein maar toch de moeite waard er was om 20.00 uur een prachtig vuurwerk bij het kasteel, met de taxi weer terug en gelijk even gegeten, daarna nog even op het dakterras gezeten en om 23.00 naar bed.

 

  Woensdag 12 Juli 2006 

                                                           
Lekker rustig aan gedaan vanmorgen en toen op pad! We kochten voor allemaal een dagkaart van de metro en gingen toen naar Hongkong Island waar we een mooie route hebben gelopen langs allerlei mooie dingen, o.a Chinese wijk met seafood,de mooie, 

Man Mo Temple en natuurlijk zijn we een heel stuk met de langste roltrap ter wereld geweest. Het valt ons wel op dat Hongkong heel schoon is je vind niets op straat en de mensen zijn heel erg behulpzaam en vriendelijk. Ook de metro is ontzettend ruim, licht en schoon dat hebben we wel anders gezien. Nadat we klaar waren met de route zijn we naar de Centrale bieb gegaan het is een vreselijk mooi groot gebouw met 9 verdiepingen en gigantisch veel computers, en daar gingen we natuurlijk voor. We reserveerden voor 16.00 uur 5 computers (en dit allemaal gratis) we hebben heerlijk rustig een uur zitten msnen met thuis. Daarna gegeten en toen door naar de Peak dat was nog een aardig busritje door de bergen, ondertussen werd het al donker dus eenmaal boven hadden we een geweldig uitzicht, echt heel mooi met al die lampjes. Rond 22.00 waren we weer terug in het hotel.

  Donderdag 13 Juli 2006


s morgens weer lekker rustig aan gedaan, rond 11.00 gingen we naar de Jumbo Kingdom. Een grote Chinese boot met allemaal restaurants er in, het laatste stukje moesten we zelfs varen, het was nog een hele tour om er te komen maar wel leuk! Van daar uit gingen we met de taxi naar Repulse Bay een van Hongkong mooiste stranden en het was mooi! Ook zat daar een groot traditioneel chinees paviljoen. 

Erg leuk om te zien, al met al waren we al een poos weg en wilden de kinderen graag zwemmen dus terug naar het hotel waar we rond 16.00 aan kwamen. 
s Avonds bij de pizzahut gegeten, erg lekker en daarna na de Avenue of Stars waar je heel mooi aan het water de Symphony of lights kon zien (om 20:00 uitzicht op de lichtshow van de skyline) erg mooi! Daarna nog even over de avenue of stars gelopen (moet een beetje lijken op de walk of fame in Hollywood, maar is meer een gezellige Boulevard). Helaas begon het toen te regenen (wat wel lekker was na zon bloedhete dag als vandaag) en vluchten we het winkelcentrum in, het was weer een leuke dag.


  
                             Vrijdag 14 Juli 2006                          

 
Onze laatste dag in Hongkong eerst eens opgezocht wat we nog wel en niet willen zien. We besloten naar de Sik Sik Yuen Wong Tai Sin Temple te gaan een van de populairste tempels van Honkong een mooi tempel complex, helaas overheerste de wierrook lucht heel erg,

 van daar uit naar het begin van de wandelroute Yau Ma Tei/ Mong een leuke route langst allemaal marktjes, bloemenmarkt, vogelmarkt, goudvismarkt, ladiesmarkt etc. Aan het eind nog even bij daglicht naar de Avenue of Stars om te genieten van het uitzicht, de kids nog even zwemmen en uiteten bij de Pizzahut toen al de spullen weer ingepakt en niet al te laat naar bed, want morgen is het weer vroeg dag voor onze reis naar Vietnam.


We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 


     

Beginpagina ] Gastenboek ]