Beginpagina ] Gastenboek ]

Egypte`08

 

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

Vrijdag 1 Augustus 2008


Na een goede vlucht via wenen komen we rond 5 uur aan in Cario. We worden opgewacht door de agent van Inti onze gids (Mohammed) en chauffeur. Alles gaat precies in het busje (7 man). Na een rit van ongeveer 40 minuten komen we aan bij ons hotel Pharaohs, even de spullen naar de kamer en daarna verteld Mo het een en ander over de reis. We gaan meteen lopend naar het oude centrum en steken de nijl over, de brug staat helemaal vol met mensen die daar gezellig staan te praten en wat wind vangen want het is erg warm (42 graden) we eten een patatje bij de Mac en gaan daarna naar een echte Egyptische Coffeeshop, Mo aan de waterpijp en we leren het Egyptische domino spel. 

  

Rustig aan lopen we terug nog even langs de supermarkt, dan weer naar het hotel, een heerlijke eerste dag


Zaterdag 2 Augustus 2008


Om 8.00 uur vertrekken we naar een ander deel van Cairo er ligt opvallend veel vuil overal, wat wel door werklui opgeruimd word. Na een poosje komen we aan bij de wereldberoemde Piramides van Gizeh ,heel wonderlijk om te zien dat de grote stad Cairo midden in de woestijn ligt en uitzicht heeft op de piramides. 

  

Het is erg warm vandaag 45/48 graden. We bezoeken eerst de Kofo piramide, het uitzicht is geweldig, op de kafre en mencara piramide. Wij krijgen genoeg tijd om rond te kijken en veel uitleg. 

  

Daarna gaan we door de woestijn op een kameel naar de Sfinx van Gizeh is het grootste en bekendste beeld, de toch duurt ongeveer 45 minuten en je ziet de piramides op de achtergrond. Het is best wel eng maar wel een leuke ervaring op zo een kameel er worden overal veel souveniers aangeboden en overal zie je ezeltjes rijden bepakt en bezakt.


Tussen de middag eten we een buffet. Na de lunch bezoeken we een papierfabriek, leuk om te zien hoe dat gemaakt word. Daarna gaan we door de smalle straatjes naar de Khan el Khalili bazar, erg leuk, maar het deel waar bijna geen toeristen komen blijft toch het leukst. 

Het valt ons op dat de mensen allemaal erg vriendelijk zijn, we eten wat in een Coffeeshop (bij deze kan het volgens Mo) het is erg gemoedelijk en gezellig allemaal. ís Avonds gaan we naar een hele professionele show met verschillende dansen (mannen) . 

Rond half 11 komen we uitgeput na een lange warme dag weer in het hotel.


Zondag 3 augustus 2008


Om 8.00 uur vertrekken we, eerst even pinnen want het geld gaat erg hard maar dat valt nog niet mee, na 6 verschillende banken hebben we er eindelijk 1 die het doet, dus gelijk maar dubbel pinnen. 

Na een poosje komen we bij de saqqara waar onder andere de trappenpiramide van Djoser staat en de miry luca tump ook weer erg mooi (en warm!). Hierna bezoeken we een parfumfabriekje (want de meiden vinden de flesjes zo mooi) Helaas zijn ze erg aan de prijs in deze fabriek. Onder de middag een patatje bij de Mac. Hierna gaan we naar oud Cairo bezoeken en de Senserkus orthodoxen kerk waar de kribbe van Jezus heeft gestaan toen Josef en Maria gevlucht waren naar Egypte op de ezel. Vervolgens de Citadel en Moskee (Citadel of sedaloin Mohammed Ali mosques) Den Ezra Synagoge. 

Bij de moskee is een geweldig uitzicht, de grote stad Cario met op de achtergrond de piramides en de woestijn. Nog even snel naar het hotel en dan vertrekken we weer. We hebben vanavond een Nijl cruise met aan dek een buffet wat erg lekker was.


Maandag 4 Augustus 2008


Om 6.00 uur uit bed want we vertrekken rond 8.00 met de dagtrein naar Luxor Jim was niet lekker, Op het station ging het meten al fout hij werd zo beroerd dat hij flauw viel, door al de mensen werd meteen van alles gebracht en hulp geboden, de mensen zijn erg lief en zorgzaam. Het station was net als al de anderen stations in AziŽ, erg vies!

 

 De trein was ruim maar heel erg vies en daar deed Jim nog eens een schepje boven op, want na ongeveer een uur was hij nog zieker en spuugde een hoop naast zijn plastic zak in plaats van er in (ach wat maakt het uit). Jim was goed ziek, Mo belde van uit de trein de dokter bij het volgende stopstation (rond 11 uur) kwamen ze medicijnen brengen, iedereen was weer erg behulpzaam. De kids hadden genoeg aanspraak in de trein want we waren de enige blanken. Maar wat een bende, de wc, vreselijk! Pinda schillen werden op de grond gespuugd, iedereen eet en drinkt van alles kinderen staan en lopen over stoelen met vieze schoenen. Rond 6.00 uur was de trein dan eindelijk in Luxor met de taxi naar het Queens Valley Hotel (5 min.) en kon Jim eindelijk naar bed, de antinal leek gelukkig aan te slaan, de hevige pijn leek wat minder. Wij hebben lekker gewoon een broodje smeerkaas en Pasta gegeten en lekker beneden gezeten in de loby, de kids nog even op internet.

Dinsdag 5 Augustus 2008


Het ging gelukkig weer beter met Jim, maar doen het vandaag rustig aan. Het hotel is erg mooi, het zwembad is netjes en een mooi uitzicht vanaf het dakterras. Het hotel is nog niet af, tot de 4e verdieping wel, en daarna zijn er geen kamers meer. Door de extreme warmte ongeveer 45 graden is iedereen snel moe en heb je snel last van een rare buik, we drinken wat af maar er komt geen druppel urine uit ons. 

Om 8.00 uur vertrokken we naar De Vallei der Koningen. Je mocht er 3 tombes in, het was bijna geen doen zo heet, maar heel mooi om te zien. Van daar uit gingen we naar de tempel van Hatshepsut.

  

 Eenmaal boven eerst maar even uit puffen, je merkt echt dat Luxor warmer is als Cairo. Nog een steenfabriekje bezocht voor 5 minuten (vreselijk!) en toen weer naar het hotel. We besloten het vanmiddag rustig te houden. 

  

Jim kon eerst even slapen en aan het eind van de middag gingen we wat lopen om de oude Luxor tempel heen en door de toeristen bazaar. We hadden daar erg veel lol, er werden heel wat kamelen geboden voor de meiden. 

     

Rond 17.00 uur hadden we weer met Mo afgesproken met hem gingen we door de lokale bazaar wat erg leuk was en over de Nijl boulevard waar al de Cruise schepen liggen. Daarna gingen we eten in een Egyptisch restaurant, en nog even domino in een Coffeeshop. Het was erg gezellig allemaal. We vinden het heerlijk dat we maar met ons 5en zijn en een gids, we bepalen zo ons eigen programma. 


Woensdag 6 Augustus 2008


Lekker uitgeslapen want we vertrokken pas om 10,00 uur voor een leuke stadswandeling, zo lopend zie je van alles, lekker zout patatje gegeten bij de mac en toen maar een paar uur binnen want het is tussen 12.00 en 16.00 geen doen zo heet. 

        
Om 17.00 uur vertrokken we weer, we gingen naar het Bananeneiland met een Zeilboot over de Nijl. Eenmaal op het eiland liepen wat door de bananenplantage en kregen natuurlijk bananen te eten. 

 

Terug op de zeilboot naar de mooie zonsondergang gekeken. Lekker gegeten en mint thee gedronken in de Coffeeshop en daarna met een van de vele koetsjes die in Luxor rijden weer naar het hotel. Het was een heerlijk relaxed dagje.


Donderdag 7 Augustus 2008 


Om 8.00 vertrokken we in Konvooi naar Hurgrada. Voorop 2 politie jeeps met agenten die een geweer in de aanslag hadden.
Elke straat die we voorbij reden was afgezet en stonden er groepen politie. Wij reden als 2e bus, na ongeveer een uur reden we de woestijn in. Voor en achter politie en daar tussen een hele sliert bussen, en iedereen probeert elkaar in te halen. 

We hadden een tussenstop van 30 minuten. Rond 12.00 uur reden we het konvooi uit en lag de rode zee naast ons in de woestijn. Alles werd in eens nieuwbouw, de grote nieuwbouwstad Hurgrada vol met toeristen was toch wel even anders dan Cairo en Luxor. Rond 12.30 uur waren we bij ons hotel Mashabiya. We namen meteen een taxi naar Festival le Jardin Resort, 20 minuten verder op, waar Hilda, Pedro en Nikki zaten. We hebben daar lekker gezwommen en gegeten. Rond 20.00 uur weer naar ons eigen hotel en daar nog even wat wezen drinken.


Vrijdag 8 Augustus 2008


Een heerlijk rustig aan dagje, lekker uitgeslapen. We hadden geen zin in allerlei boottripjes dus gingen vandaag lekker ons eigen gang. Lekker in de tuin van het hotel gelegen, wat gewinkeld en ís avonds naar de animatie van het hotel gekeken.


Zaterdag 9 Augustus 2008


Helaas hoorde we dat de Ferry waarmee we de oversteek naar Sharm el Sheikh zouden maken stuk was. Deze oversteek zou anderhalf uur duren. Nu moesten we om het Suezkanaal heen met een busje een tocht van ongeveer 12 uur. Helaas maar het is niet anders. We kregen een ruim busje de koffers op het dak zo dat we nog meer ruimte hadden. De eerste uren van 12.00 tot 17.00 reden we weer in konvooi..

 Het was een lange rit, het uitzicht was woestijn, woestijn en nog eens woestijn. Af en toe staken er kamelen de weg over in het pikkendonker. Bijna elk uur werden we gecontroleerd door de politie. Rond 23.30 uur kwamen we dan eindelijk aan in het gezellige Dahab Hotel Dyarna (oud en vies), het hotel lag aan een rotsenstrand en een boulevard.


Zondag 10 Augustus 2008


Na het ontbijt gingen we met een jeep door de woestijn naar een zandstrand. Heel raar om te zien aan de ene kant een rotsen woestijn en aan de andere kant de mooie blauwe, rode zee.
Er waren weinig mensen hier, de meeste waren om te duiken en een paar om te snorkelen (waar onder wij). Het snorkelen was dan ook erg mooi hier. Het was een gezellig plekje met allemaal zitjes op de grond. We hebben er heerlijk gegeten en hadden een leuke dag. Eind van de middag nog wat gezwommen in het zwembad en ís avonds heerlijk gegeten aan de rode zee. Langs de boulevard was het een en al restaurant met zitjes op de grond, echt zo een backpakkers plaatsje, er waren verder weinig toeristen, na het eten nog even langs de winkeltjes.


Maandag 11 Augustus 2008


Laatste dag Egypte (en Mo). Mo wilde op tijd bij de haven zijn omdat ze nooit zeker weten hoe laat de ferry naar JordaniŽ gaat. Om 9.00 uur vertrokken we en na een uur rijden door de woestijn kwamen we bij de haven aan, alles ging wat rommelig en uiteindelijk mochten we naar binnen. Na lang wachten vetroken we om 14.00 uiteindelijk naar JordaniŽ. Omdat we 2e klas plaatsen in de ferry hadden mochten we helaas niet naar buiten. De oversteek duurde niet lang (2 uur). We moesten de passen afgeven op de boot en later bij de immigratie dienst weer ophalen aan wal voor de groepsvisum en toen door het zand met de koffers op zoek naar de gids, die ons op hoorde te wachten. Na even wachten kwam hij er aan gereden, eigenlijk was het de chauffeur die ons alleen maar bij het hotel dropte zonder wat te zeggen. Dat was wel even wennen na Mo die alles voor ons deed, we hebben even heerlijk gedoucht en toen zijn we het centrum doorgelopen en daar wat gegeten.

het verhaal gaat verder onder het kopje JordaniŽ.

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

     

Beginpagina ] Gastenboek ]