Beginpagina ] Gastenboek ]

Vietnam `06

 

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

Na een kleine week Hongkong Vliegen we door naar Hanoi waar onze rondreis door Vietnam begint.

Zaterdag 15 Juli 2007

Vanmorgen vroeg ging de wekker om 5.30 snel aankleden want om 6.15 ging de bus naar station kowloon daar de koffers ingecheckt, super handig, en toen met de trein naar de luchthaven, en wat is die groot we konden rustig aan doen want om 9.00 gingen we de lucht in,en na anderhalf uur vliegen en de klok 1 uur terug te zetten kwamen we dan eindelijk aan in Hanoi Vietnam. We werden werden we opgevangen door de reisleider (een geweldige Belg) en Tuong (een super Vietnamese gids) Alle 19 reizigers in de bus en na 1 uur rijden kwamen we aan bij ons hotel Galaxy waar we 4 nachten blijven. Een mooi hotel helaas zonder zwembad. 

S`middags met een aantal mensen en Chris (de reisleider) ergens wezen eten en wat rond gelopen, wat een brommers onvoorstelbaar en wat is het heet! Voor de rest een beetje rond gekeken, tegen de avond gingen we met de groep rondwandelen en ergens eten toen werd je helemaal gek van de brommertjes toch weer een heel ander deel van Azië. ’s Avonds met een paar mensen bij een lokaal café nog wat gedronken en toen was het bedtijd.

               Zondag 16 Juli 2006                  

                            

Vanmorgen 7.00 uit bed ontbijten en om 8.30 met de bus We kregen vandaag een stadstour. Als eerste het Mausoleum de plek waar Ho Chi Minh ligt, en waar zijn paleis is. Erg veel ophef erom heen en vette rijen en ja ze zeggen dat hij het echt is…… De paleizen bekijken was erg mooi! Daarna het Temple of literature (soort school) 

en daarna naar het museum van art (Vietnamese kunst) wat gegeten,en de kids een uurtje internetten en zweten en toen gingen we weer… We hadden om half 5 een rit van een uur door de stad met een ciclo we zagen weer een heel ander deel van de stad, het was een heel avontuur met al die fietsen tussen de brommertjes (warm en veel herrie) daarna gezellig wat gedronken op het dak van een hotel en van daaruit naar het waterpoppentheater (vonden we iets minder) daarna gegeten in het restaurant met stoelen als ciclo’s

De meiden hadden steeds erg veel bekijks en moesten steeds op de foto met jongens Kelly kreeg zelfs een roos in een restaurant van een jongen.

                         Maandag 17 Juli 2006                                


Half 7 uit bed en om 8 uur op weg naar de parfum pagode. Ongeveer 60 km ten zuidwesten van Hanoi ligt de Chua Huong Pagode, een complex van pagodes en boeddhistische heiligdommen gebouwd in de kalksteenrotsen van de Huong Tich bergen. Het is een pelgrimplaats voor boeddhistische monniken. Helaas het regende vandaag (wat achteraf toch wel erg lekker was) vanuit de bus hadden we een mooi uitzicht, rijstvelden en veel groen. Na 2 uur rijden kwamen we aan bij de plek waar we verder met de roeibootjes gingen 

   

wat drinken en toen de roeibootjes in, een soort kano met 2 bankjes (goed voor een blikken kont) 2 personen per bankje en een Vietnamees vrouwtje er achter om te roeien en dat een uur lang door prachtig groen, en het bleef maar regenen. Maar goed dat we een regenjas gekocht hadden, na de boottocht hebben we eerst gegeten en toen de berg opgeklommen naar de parfum pagode, een rotsachtige weg. Een super mooie wandeling en wat waren we nu blij dat het nog steeds regende de wandeling was goed te doen (kan ook met de kabelbaan) en boven hebben we de pagode bezocht, een soort donkere grot. Daarna weer de wandeling terug, door het vele regenen waren de stenen erg glad geworden maar alles ging gelukkig goed! 

   

Nog even de tempel bezocht beneden en toen weer de boot in, richting de bus. Rond 19.30 kwamen we weer in het hotel snel douchen en weer uit eten we lagen laat in bed.

                                  Dinsdag 18 Juli 2006                          


Om 5 uur de wake-up call omdat we met Chris (de reisleider), en nog een paar naar het sporten om het meer gingen kijken, onder weg kwamen we een stalletje/winkel tegen waar ze op de stoep allemaal gevilde honden aan het bakken waren op een soort brandstapel, voor de verkoop… (bah!)
Rond het meer was het ontzettend druk met sportende mensen, erg leuk om te zien en dat om 5.30 ’s morgens, groepen met vrouwen aan de aerobic mensen aan de tai chi zelfs halter bankjes stonden buiten, dit doen ze allemaal heel vroeg omdat het dan nog niet zo warm is. 

Op de terug weg kwamen we weer langs de plek waar de honden lagen die werden ondertussen in stukken gesneden en er lag al een hele bak hondenpoten klaar voor de verkoop.
Snel ontbijten (heel opvallend dat niemand vlees op brood nam) en om 8.00 de bus in voor een lange mooie rit langs veel rijstvelden naar Halong Bay een prachtige baai met 3000 eilandjes.

  


Ha Long betekent ” Daar waar de draak in de zee neerdaalt “ 
Onderweg nog een keer gestopt bij een fabriekje waar kinderen met een achterstand van alles maakte op handwerkgebied, rond 12.00 kwamen we aan bij Halong Bay en gingen we op een grote boot en gelijk de zee op die geen golfen heeft omdat er zo veel eilandjes zijn, we hebben heerlijk gegeten aan boord en een hele poos gevaren met een geweldig uitzicht halverwege de middag werd de boot een tijd stil gelegd in het midden van de zee tussen de eilanden daar kon gezwommen worden

 


En boven van het dek gesprongen worden en daar werd goed gebruik van gemaakt. We hadden de boot voor onze eigen groep dus dat was erg fijn, na een uurtje gingen we weer verder en bezochten we een van de mooiste grotten van halong bay rond 5 uur gingen we weer aan wal en met de bus de lange tocht weer terug iedereen in de bus wou graag een keer pizza eten, dus Chris en Hoang belde alles af om te kijken waar dat kon in de buurt van het hotel.. en we hebben heerlijk pizza gegeten. Eenmaal terug bij het hotel zagen we een markt dus daar nog maar even gekeken het duurde niet lang, want de stroom viel uit en het begon een beetje te regenen dus werd er al snel opgeruimd.

                                Woensdag 19 Juli 2006                             


Vanmorgen vertrokken we om half 11 richting vliegveld, na een korte vlucht van ongeveer 1 uur kwamen we rond 2 uur aan in Hue. Eerst wat gegeten in een restaurant wat opgezet was voor kansarme kinderen die daar de bediening deden en het restaurant moesten runnen. Daarna zijn we het keizerlijke Citadel gaan bekijken erg mooi! Toen naar het Heritage hotel en heerlijk het zwembad in! Gegeten in het hotel, wat erg tegen viel, vast en zeker omdat we al zoveel lekkers hadden gegeten.


 

Donderdag 20 Juli 2006


Om 8.00 vertrokken we na 10 minuten in de bus gingen we op een boot een tocht maken over de parfum rivier met weer een vreselijk mooi uitzicht (de fotocamera stond weer niet stil) 

  

 halverwege stopte we en gingen we de Thien mu pagode bezoeken een van de beroemdste bouwwerken van Vietnam,deze pagode heeft 7 verdiepingen en iedere verdieping is opgedragen aan een boeddha die zich in een menselijke vorm vertoont. De pagode is het symbool van Hue. 

Na weer een poosje verder te varen kwamen we bij de graftombe van Minhmang ook dit was weer de moeite waard. Tussen de middag hadden we een geweldige lunch in een hele bonsaiboompjes tuin. Al het eten was heerlijk en supermooi opgemaakt! Toen even 1 uurtje pauze voorbereiden op een geweldige fietstocht, om 3 uur gingen we met 12 man fietsen (21 km/ 3 uur) de drukte uit en het echte Vietnam in,

  

dit was echt geweldig we zagen zo veel moois, een kleine koffiestop met veel bekijks van de kinderen daar, ook een lokale markt bezocht. De mensen vonden dat geweldig omdat er normaal geen toeristen komen.. Om 18.00 waren we weer terug een geweldige ervaring rijker! Voor het eten nog even het zwembad in en ’s avonds weer heerlijk gegeten, onder het eten viel de stroom weer uit en het was echt aardedonker, maar de kaarsen waren snel gevonden en vrij snel ging het licht weer aan.

Vrijdag 21 Juli 2006

Om 9 uur vertrokken we uit het hotel, een mooie route over de wolkenpas naar Hoi an onder weg een paar keer een mooie fotostop gemaakt, lekker gegeten en daarna de Marble moutains bezocht in totaal 747 treden op en af, van de hel naar de hemel. Het was erg mooi, ondertussen begon het zachtjes te regenen,

 rond 16.00 waren we in het Lotus hotel, mooi hotel met zwembad voor degene die wilde was er weer een fietstocht van ongeveer 2 uur wij gingen natuurlijk mee, heel anders als in Hue maar ook leuk. Snel douchen, toen naar een hele chique kledingsmakerij, met hele chique prijzen en daarna uit eten 

  Zaterdag 22 Juli 2006


We begonnen vanmorgen om half 9 met een stadswandeling erg leuk. O.a een oud Vietnamees theehuis waar ze bij overstromingen met de boot door heen gaan, 

de lokale markt, de Japanse brug, museum, en genoeg andere Vietnamese dingen. O.a muzikaal optreden. Daarna een tocht van 1 uur met de cyclo (niet veel bijzonders) Na de lunch waren we een paar uur vrij. De meiden wilden graag een avondjurk laten maken dus op zoek naar een leuk winkeltje. (10 straten vol, maar gelukt) Alles werd opgemeten en om 19.00 moesten we terug komen. In een ander winkeltje nog allebei een rokje laten maken en Daron een broek, toen snel een duik in het zwembad want van half 5 tot half 7 gingen we met 2 boten de rivier op om de zonsondergang te kijken. 

  

Erg leuk,mooi en gezellig, nog even snel de kleding passen voor het eten, zodat het nog een beetje bijgewerkt kan worden, na het eten konden we alles op halen en het was prachtig. ’s Avonds nog een poosje gezellig gezeten bij een lokaal stalletje.

                                Zondag 23 Juli 2006                                


Om 8.00 vertrokken we en bezochten we eerst het Champa museum met mooie beelden,

daarna reden we door naar het treinstation helaas had onze trein 1 uur vertraging dus maar even wat drinken en een rondje lopen. Uiteindelijk vertrokken we om 12.00 uur richting Nha Trang.

  

Iedereen liep over de spoorlijn naar de trein, koffers overal tussen en onder en een hele vieze trein met in elke coupe 4 bedden. De treinreis moest 9 uur gaan duren dat was wel even zuchten we hadden lunch pakketten mee en nog veel meer. Het was een lange reis maar het uitzicht was geweldig uiteindelijk kwamen we rond half 10 aan, nog even heerlijk patat gegeten in het hotel  (Que Huong) en met een paar wat aan de weg (Vietnamees stalletje) gedronken.

   Maandag 24 Juli 2006
                   
Vanmorgen met een boot de zee op, even een tussenstop bij een zee aquarium, en een stop om te snorkelen (na Thailand viel dit een beetje tegen) het zeewater was erg zout. De lunch was in een gezellige strandtent, daarna tijd voor te zwemmen in zee en  lekker te hangen in de ligstoelen, in de zon kan haast niet want je verbrand gelijk (ondanks factor 30) met de boot terug,

  

kids nog even zwemmen en wij foto’s branden bij Chris. ’s Avonds uiteten met Wendy en Chris die wist een leuk Vietnamees restaurantje, dus aan een laag tafeltje met kleine stoeltjes, al die serveersters uit het restaurant kwamen om ons heen staan om te kijken naar de westerse mensen. Jim, Wendy en Chris wilden slang dus er kwam een zak met cobra’s (levend) en zoek er maar een uit toen wilde ze ook nog schildpad maar toen die levend getoond werd ging het kelly te ver en begon ze te huilen, dus de schildpad zijn leven werd nog even gered. De slang werd voor onze ogen gedood en klaar gemaakt op 2 manieren, het bloed en de gal werden geserveerd met alcohol in borrelglaasjes.  De slang vonden ze erg lekker, onder het eten vloog er een mus rond onze tafel die ontsnapt was, hij werd gevangen en op de grond gesmeten waar er nog een aantal lagen, ook die waren door iemand besteld dit restaurant leek wel een dierentuin. We hebben lekker gegeten en weer van alles meegemaakt, als toetje hebben we een heerlijke sorbet in een Duitse ijssalon gehaald, nog even bij het stalletje aan de weg wat gedronken en weer laat naar bed! 

  
                                                           

Dinsdag 25 Juli 2006 


Om 8 uur gingen we weg richting Mui Ne, een tussen stop bij de mooie Po Klong Garai tempel(een groep van 4 bakstenen tempels).De tempels zijn gebouwd aan het eind van de 13de eeuw. 

Een lunch aan het strand en een geweldige wandeling door het dorpje van de Campa stam, waar weinig toeristen komen. Het was een prachtige middag.

  

                                                                             

In de namiddag kwamen we aan in Mui ne waar we eerst nog even de rode zandduinen gingen bezoeken en waar Daron uiteraard met een sleetje naar beneden moest glijden.  

  

Daarna naar het Mui Ne Beach resort, even zwemmen en toen lekker gegeten in het resort. Het was een mooi resort aan het strand, mooi zwembad erbij in een mooie tuin. ’s Avonds nog een stukje gelopen maar veel was er niet.

Woensdag 26 Juli 2006
                                                              
Vanmorgen vroeg op 6.30 voor een mooie wandeling door de rode woestijn en het riviertje naar de zee, het was een geweldige wandeling!  

     

Na het ontbijt met de taxi naar Phan Thiet naar een grote lokale markt. Waar wij meer bekeken werden als toerist dan dat wij als toerist naar de Vietnamese gewoontes keken, dit was erg leuk! De rest van de dag lekker rustig aan bij het zwembad. ’s Avonds in het dorpje gegeten!

  


  Donderdag 27 Juli 2006 


Om 8.00 vertrok de bus richting Ho Chi Minh City, onderweg nog een fotostop bij de drakenvrucht planten. En na de lunch kwamen we rond 14.00 aan in het hotel New epoch, waar we een vrije middag hadden. Dat was wel weer even wennen in een drukke stad, en dan nog eens 2x zoveel brommers als in Hanoi (6 miljoen) en dan over het toeteren maar niet te spreken. Wat een drukte, kelly was de hele dag al niet lekker dus die ging meteen naar bed (helaas het eerste hotel wat iets minder was) zelf nog even snel het centrum in en wat gedronken, en een poos bij de kruising gestaan om na het verkeer te kijken, ’s Avonds uit eten (zonder Kelly)

 

Vrijdag 28 Juli 2006

Om half 9 begonnen we aan een stadstour (kelly terug gebracht heeft de hele dag in het hotel geslapen) We begonnen bij de Chinese markt cholon, (groot en heel smalle paden) daarna het oorlogsmuseum wat erg indrukwekkend was, De notre dame kathedraal met het beeld maria ervoor,het postkantoor en een pagode. na het middageten waren we vrij. Daron mocht met Chris mee naar huis en wij gingen naar de Russische markt, gelukkig overdekt want het regende weer zoals meestal eind van de middag. ’s Avonds zijn we met Chris en zijn gezin en Wendy in een groot lokaal Vietnamees restaurant wezen eten wat erg gezellig was (Kelly ging ook mee maar voelde zich erg rot)

  

 

Zaterdag 29 Juli 2006


Om 8.00 vertrokken we richting de Mekon Delta, een groene prachtige natuur van uit Mutho hebben we een boottocht gemaakt door de delta wat erg mooi was.


De mekon rivier is een van de langste rivieren ter wereld.. Rond half 3 gingen we verder naar Cantho waar we om half zes aankwamen in hotel Ninh Kieu. Snel de spullen naar de kamer de kinderen op internet en wij gingen met een paar mensen (waar eigenlijk alleen mannen normaal heen gingen) naar een Vietnamees restaurant waar slakken, muis en hond besteld werd om geproefd te worden. Dit alles met een hoop drank en erg gezellig. Daarna met de groep pizza eten (erg lekker) nog even lokaal wat gedronken en op tijd naar bed.

 

Zondag 30 juli 2006 

                                                                 
Om half 7 gingen we op de boot naar de drijvende markt (heel anders dan in Thailand) rond half 12

waren we weer in het hotel, even douchen daarna eten en toen weer terug naar Ho Chi Minh City, dat schoot niet op, moesten lang wachten voor de bus over was (veerboot) en de bus reed erg traag onderweg gegeten en om 22.00 kwamen we pas aan bij het hotel.

Maandag 31 Juli 2006

Laatste dag van de rondreis

Vanmorgen een lange rit naar de Caodai great Tempel en erg opvallend gebouw ,een combinatie van een franse kerk en een Chinese tempel. We hebben daar een stuk van de mis mee gemaakt wat erg leuk en mooi was. 

 

     

                                                             
In de bus gegeten en toen door naar de Cu Chi tunnels wat weer erg indrukwekkend was. Kelly en Daron zijn een aantal tunnels in geweest en vonden het prachtig.


  


Tijdens de Amerikaanse oorlog woonden er ongeveer 80.000 mensen in Cu Chi. Tegenwoordig is Cu Chi een onderdeel van Greater Ho Chi Minh City en telt ruim 200.000 inwoners. De beroemdste bezienswaardigheden van Cu Chi zijn de tunnels. Het tunnelnetwerk van Cu Chi werd beroemd om zijn rol in de Amerikaanse oorlog. Alleen al in het district van Cu Chi zijn er meer dan 250 km aan tunnels. Binnen in de tunnels waren leefruimtes, keukens, opslagkamers, wapenkamers en zelfs kleine ziekenhuizen! De Vietcong kon contact houden met andere Vietcong troepen die bovenlands waren afgesneden door Zuid-Vietnamese en Amerikaanse grondtroepen en luchtmacht. Vanuit divers luiken kon de Vietcong plotseling valkbij een Amerikaans of Zuid Vietnamees kamp opduiken om een verrassingsaanval te doen en dan weer als spoken te verdwijnen door de goed gecamoufleerde luiken. Uiteindelijk hebben de Amerikanen zoveel bommen en granaten op het tunnelsysteem losgelaten dat het hele gebied werd vernield.

Rond half 6 waren we weer bij het hotel nog even snel naar de Russische markt Chris bracht Kelly op de motor (de meiden+Wendy en Daron gingen winkelen en de mannen naar de kroeg) Om half 8 moesten we weer eten allemaal en mooi schilderijtjes van Chris gekregen als herinnering. ’s Avonds nog even naar de nachtmarkt (Kelly weer op de motor achter op bij chris)

Dinsdag 1 Augustus 2006
                                                            
De rondreis zit er op, iedereen gaat naar huis, wij hebben nog een paar dagen verlenging. Daron is vanmorgen nog even met Chris op de motor mee geweest en om 11 uur werden we opgehaald om nog een paar dagen in het Beach Resort in Mui Ne door te brengen. Heerlijk met zwembad en strand. Na 4 uur rijden (14.00) kwamen we aan, eerst lekker gegeten en toen heerlijk bij het zwembad! Even internetten lekker eten, en weer een dag om.

 

Woensdag 2 Augustus 2006 
                                                          
Lekker uitgeslapen tot 9.00 na het ontbijt zijn we in Phan Thiet naar de markt geweest waar iedereen maar aan je zit en waar ze erg opdringerig zijn. ’s Middags de hele middag bij het zwembad gezeten, weer even internetten en ’s avonds lekker pizza gegeten.

 

Donderdag 3 Augustus 2006 

De dag begon met regen, de kinderen bleven bij het zwembad en wij zijn bij de haven geweest. Erg leuk om te zien hoe de vis binnen gehaald werd. 

  

  

’s Middags tussen de flinke buien door bij het zwembad ,en om 5 uur met de taxi terug naar Ho Chi Minh City wat een rit… verkeersregels zijn er niet echt. Rond 21.15 kwamen we aan,Bij het hotel waar Chris en zijn vrouw met hun jongste dochter ons op stonden te wachten, gezellig nog wat gedronken en weer laat naar bed.

Vrijdag 4 Augustus 2006                                                              
De laatste dag Vietnam, vanmorgen zijn we met Chris en zijn kinderen naar de dierentuin geweest wat erg gezellig was (weer regen) 

Rond half 12 gingen we naar zijn huis (achter het centrum door allemaal kleine steegjes waar je snel de weg kwijt bent) zijn vrouw en schoonmoeder hadden heerlijk gekookt en we aten gezellig met ons allen op de grond, op zijn Vietnamees. 

Daarna snel naar het hotel douchen en de taxi naar de luchthaven, het ging allemaal precies, nog wat gewicht van de ene koffer na de ander en toen maar wachten, helaas 2 uur vertraging waardoor we ons aansluitende vlucht op Hongkong misten, we konden achter in een rij aansluiten waar honderden mensen stonden/zaten/lagen te wachten. Na wat rond te vragen werden wij ineens naar boven gestuurd, waarom?!
Toen maar een balie gezocht en daar gingen ze eindelijk kijken voor nieuwe vluchten we konden de volgende dag om 10.00 mee in de vlucht naar Londen en vandaar uit naar Amsterdam. We moesten ondertussen nog 7 uur overbruggen we hebben toen dekens gevraagd en een paar uur op de grond geslapen net als vele anderen. Het was heel druk met gemiste vluchten omdat het boven Hongkong gister erg slecht weer was, eindelijk zaten we dan om 10.00 in het vliegtuig en kwamen we via Londen 13 uur later dan gepland thuis, na een geweldige vakantie!

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

 

 

     

Beginpagina ] Gastenboek ]