Beginpagina ] Gastenboek ]

Indonesie `09

 

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

Zaterdag  30 mei 2009

We waren al vroeg op Schiphol, na het inchecken nog even met elkaar ice coffee bij de Starbucks gehaald en toen de douane door. Bij de gate zat ongeveer heel China, de blanke waren de mensen die met Fox mee gingen. Het duurde erg lang voor iedereen het vliegtuig in was, omdat het vliegtuig zo groot was (boven First class, beneden Business en Economy). Om 14.35 gingen we dan eindelijk de lucht in, de voorspelling was 10 uur en 45 minuten vliegen naar Hongkong. Het was een super de luxe vliegtuig van Cathay Pacific. Daron zou jaloers zijn geweest zoveel spelletjes en films er op je eigen schermpje zijn. (100 films, 350 tv shows, 888 cdís, 22 radiozenders en 70 games). Het lukte  Cella in ieder geval om hem binnen 5 minuten te slopen! Gelukkig kon de bemanning hem resetten en toen deed ie het weer. Ook de stoelen zijn luxe, heel veel beenruimte echt niet normaal, en de rugleuning gaat niet naar achter als je wil liggen, maar de stoelzitting naar voren. Je hoofdsteun kan je helemaal verstellen. We kregen vrij snel ons vegetarische menu, echt lekker. Mie met allerlei groente en paddestoelen en van alles erbij.  En.... een kaartje voor Disney Hongkong, 2 voor de prijs van 1. Wie weet hebben we op de terug weg een dagje vertraging, gaan we daar  wel heen! Al met al was de reis toch nog snel voorbij, echt geslapen hebben we niet.. We landen om 1.15 uur Nederlandse tijd op Hong Kong.

 

Inmiddels is het zondag 31 mei 2009

We verbazen ons erg over de toestand met de Mexicaanse griep, al in het vliegtuig droegen alle Chinezen en de complete bemanning mondkapjes. Ook op de luchthaven Hongkong heeft iedereen een mondkapje voor.

We hadden nog 2 uur de tijd om van gate 40 naar gate 3 te lopen. 
Geen treintje dit keer maar de hele luchthaven over gelopen.

Cella natuurlijk gelijk de laptop uit de tas en ja hoor er was internet! 2 uur later stappen we weer in een ouder type vliegtuig en vliegen we  in 4 uur en 15 minuten naar Jakarta. Daar kwamen we om 12.30 uur aan.(7.30 uur Nederlandse tijd) Het was 33 graden. Op deze vlucht was het eten niet echt lekker, nog wel een paar uur geslapen, hoewel we daar weinig tijd voor hadden want we moesten zoín 100 verschillende formulieren in vullen. En dat gaat soms erg  lastig als je vader er niet bij is. Maar uiteindelijk zijn we er uit gekomen. We kregen snel ons visum (20 euro) en we hadden ondertussen al met heel wat mensen uit de groep kennis gemaakt. Ook moesten we een formulier in vullen of we de afgelopen week last hadden gehad van diarree, koorts of andere klachten van de Mexicaanse griep, deze moesten we inleveren op de luchthaven. Op de koffers moesten we even wachten. Uiteindelijk zitten we om 14.00 uur in de bus. We gaan meteen een stadstour doen, waar niemand echt zin in heeft. Rond 15.00 zijn we in Hotel Millennium, even lekker thee drinken en douchen en een beetje tutten en om 19.00 gingen we lekker eten in het hotel (buffet). Buiten het hotel valt helaas niets te beleven. Nog even kletsen en om 22.30 naar bed, waar we meteen als een blok in slaap vallen.

Maandag 1 juni 2009

We hebben heerlijk geslapen tot 7.00 uur. na het ontbijt vertrokken we van Jakarta naar Bandung onderweg bezochten we een botanische tuin met allerlei kruiden en planten, 

  

en een thee plantage met wat pluksters. Zij verdienen 2000 rp per kilo (15 cent) ze plukken hooguit 10 kilo op een dag, ze zijn in dienst van de fabriek en krijgen daarbij een gratis huis de jongen kinderen moeten al snel mee plukken. 

  

Na weer een eindje rijden gaan we lunchen (erg lekker!!)

We stoppen nog een keer bij de rivier die door West-Java gaat en bij een winkeltje konden we scheermesjes kopen voor Cella, want die is de opladen van de LadyShave vergeten)

Rond 18.00 uur komen we aan bij hotel Aston waar we 2 nachten blijven. (dit hoort officieel niet in het verslag thuis maar omdat mama en ik op de 15e verdieping waren ingedeeld moesten natuurlijk alle kamers verwisseld worden en mochten wij uiteindelijk op de 5e verdieping slapen, gelukkig maar anders gaat mama weer spoken hahahahha) Ondertussen is het flink gaan regenen. Even snel de spullen naar de kamer en dan nemen we een taxi naar het winkelcentrum, even rond gekeken gegeten en een toetje bij de Starbucks, om 20.30 uur waren we weer in het hotel, lekker in de lobby en Cella op internet en nog even wat gekletst rond 23.00 uur waren we boven maar konden natuurlijk niet in slaap vallen door het tijdsverschil.

Dinsdag 2 juni 2009 

Omdat wat mensen zich verslapen hadden

Hierna gingen we door naarÖÖ de vulkaan Tangkuban Perahu die nog actief is. We hebben heerlijk langs de kraterwand gelopen en fotoís gemaakt, het was erg mooi. 

  

  

Van hieruit reden we naar de heetwaterbronnen van Ciater, de bronnen met zwavel waren erg warm een aantal van de groep gingen er in waaronder Cella (en ik heb nu een zijde zachte huid ) Tussen de middag lunchten we ook hier onder het genot van een tropische regenbui, dit ging echt heel hard. 

Rond 14.00 uur vertrokken we weer op weg naar het Angklung muziek schooltje van Pak Ujo, waar Javaanse kinderen muziek maken en zingen. Dit was heel erg leuk! Allemaal kleine kindjes gingen voor ons optreden, en daarna moesten we zelf de instrumenten bespelen en gingen we allemaal Nederlandse liedjes spelen (met ongeveer 100 mensen). We speelden zelfs het lied van Andrť Hazes, wij houden van oranje.

  

Daarna mochten de kinderen allemaal een iemand uitzoeken met wie ze mochten dansen. Er ontstond een dikke vechtpartij wie er met mij ( Cella ) mocht hahahah nou ja dat nou ook weer niet maar dat meisje gaf 2 mensen een klap en stormde toen om me af dus zij was de gelukkige. Ook mama  was actief aan het dansen. 

  

Daarna hebben we nog even geshopt in het winkeltje, en hebben een muziekinstrument voor in de huiskamer gekocht. Het was echt superleuk. Hierna gingen we weer naar het hotel maar onderweg zagen we een Mac, dus ik vroeg snel aan boy of hij wilden stoppen en we zijn naar de Mac geweest (samen voor 2 euro gegeten hahahahaha) daarna nog even Starbuckssen.

Woensdag 3 juni 2009

Om 7.00 uur vertrokken we naar het station van Bandung. Even rond gekeken en om 8.00 uur vertrok de trein, een mooi luxe ruime trein, het uitzicht was mooi, langs rijstterrassen en kleine dorpjes (gelukkig regende het niet meer).

  

  

11.30 uur kwamen we aan in Banjar, we moesten nog een heel eind rijden we stopte een paar keer onderweg. We zagen weer van alles onderweg, mensen die hun auto en scooters in de sloten aan het wassen waren, rijstvelden enz. En overal waar we stoppen word Cella nagevloten en gekeken (vind ze niet zo leuk (nee vind je het gek als iedereen zín hoofd verdraait en er gemiddeld 100x per uur word gevraagd of ik met iemand op de foto wil)).Rond 17.00 kwamen we eindelijk in het bergdorpje Baturadan aan waar we sliepen voor 1 nacht in het hotel Queen garden. Een hotel op de vulkaan die een maand geleden nog is uitgebarsten. Het hotel lag in de middel of middle of nowhere met een prachtig uitzicht. (hotel was wel wat minder als de andere hotels en toen mama stond te douchen riep ze snel of ik die kakkerlak in de badkamer weg wilden laten halen. Dus toen de kakkerlak verwijderd was en we de koffers op slot hadden gedaan vanwege de mierenplagen zijn we buiten gegaan waar het al schemerig was en af en toe wat onweer. We hadden op het internet gelezen als je van het hotel naar de waterval loopt je een leraar van een schooltje verderop in het dorpje kan tegenkomen die je wat wil rondleiden en graag Nederlands praat. Dus we gingen nog even lopen en ja hoor we kwamen hem tegen en werden meteen uitgenodigd om bij hem thuis koffie te drinken en Nederlands met hem te praten, hij woonde in een piepklein dorpje waar 90 gezinnen en 300 mensen wonen. Piepkleine winkeltjes en een schooltje, kerk en moskee, hij was leraar van al de klassen (38 kinderen). Hij liet ons van alles zien het was jammer dat het zo mistig was zo konden we het niet mooie uitzicht niet zien. 

  

Het was ondertussen donker geworden en we liepen onder begeleiding van de leraar weer terug naar het hotel. We waren net op tijd binnen wat het begon weer flink te regenen en onweren. Om 19.00 aten we buffet met de hele groep (we hadden geen andere keus) Door de onweer viel een aantal keer de stroom uit en kwamen de kaarsen te voorschijn. En al vrij snel ging iedereen naar bed (saaaaai!) we waren de laatste.. om kwart over 10.

Donderdag 4 juni 2009

Om 7.00 uur beginnen aan een lange rit, een keer gestopt voor een foto van een eendenhoeder (eindelijk!) en een koffiestop. 

Even na 12 uur kwamen  we aan bij de wereldberoemde tempels van Borobudur (een van de even wereld wonderen). We kregen een rondleiding en daarna nog zelf de tijd om te kijken natuurlijk veel te kort het was erg mooi! 
Cella was hier ongeveer voor de IndonesiŽrs net zoín wereldwonder, iedereen wilde met haar op de foto je werd er gek van op een gegeven moment zeiden we gewoon nee maar ze bleven kijken en vragen. (blanke huid) ? Of misschien ben ik gewoon knap..) 

  

     

Overal weer verkopers en we kochten natuurlijk weer van alles. Hierna een lunch buffet in restaurant de borobudur en toen de desar tour we gingen in karretjes met een paard ervoor (2pp) naar een dorpje waar we een rondje door heen liepen het was erg leuk. 

     

Weer terug met de paard en wagen ondertussen was het al 17.00 uur. We bezochten nog een zilverfabriek en uiteindelijk waren we om 19.00 uur in ons hotel waar we 2 nachten blijven in Yogyakarta. We gingen samen aan de overkant een patatje eten (je moet onder begeleiding de weg over steken zo druk is het, en op de terug weg komt die meneer je ophalen aan de overkant) en even shoppen in de supermarkt. Daarna na de kamer eten lekkerven lekker tutten en internetten. Rond 23.30 gingen we pas slapen.

Vrijdag 5 juni 2009

Vandaag mochten we uitslapen 7.30 uur vertrekken. Naar het mooie tempelcomplex prambanan. Op de achtergrond zie je een werkende vulkaan waar de dampwolken uit komen. 

  

  

Na een poosje daar rondgelopen te hebben gingen we even kijken bij een batik fabriekje (schilderij) vandaar uit met de becaktrou (fiets met chauffeur en een bakje voor waar je kan zitten) we hebben een uur met 28 fietsen achterelkaar rond gereden in Jogja door het drukke verkeer af en toe knalde er  een paar op elkaar, het was erg leuk. We stopte bij het paleis van de sultan  daar nog wat rond gekeken,  nog een batik fabriekje met kleding alles was dichtbij elkaar dus lekker weinig in de bus vandaag. Na de lunch gingen we weer naar het hotel, lekker de hele middag vrij het was erg warm vandaag, rond 15.00 zaten we bij het zwembad ondertussen was de zon weg dus het goed uit te houden. Om 18.30 uur gingen we naar de ramayana ballet, eerst gegeten en om 20.00 uur begon de show. Deze was erg leuk alleen hij duurde wel erg lang .

Zaterdag 6 juni 2009

Om 7.00 vertrokken we weer, vandaag de hele dag in de bus, we moesten 320 km rijden, maar omdat er op Java geen snelwegen zijn en de wegen erg slecht doe je hier erg lang over. We kwamen dan ook pas rond 18.00 uur in Hotel Purnama in Batu aan. Helemaal gaar want we waren alleen maar gestopt koffiepauze, plaspauze en lunch. In de omgeving van het hotel was weer niet veel te beleven. Het was wel een groot hotel met van alles erbij. We gingen samen eten in het restaurant, een tosti met patat en een heerlijke kokos cocktail, daarna snel de spullen bij elkaar zoeken voor vannacht om 21.30 lagen we in bed.

Zondag 7 juni 2009

Om 1.00 uur werden we gewekt met bijna de hele groep gingen we met drie kleine busjes onderweg naar de krater van de Bromo vulkaan voor de zonsopgang. 

      

Iedereen was warm aangekleed en dat was wel nodig ook. Na een kleine 3 uur rijden en heel wat hazenslaapjes waren we eindelijk bij de voet van de Bromo vulkaan. Het was vrij druk omdat het zaterdag was na een kopje thee liepen we naar boven, ongeveer 10 minuten. En konden nog net het ondergaan van de maan mee maken. Het was een mooi gezicht hoe iedereen stond te wachten, dik aangekleed in IndonesiŽ. Die IndonesiŽrs maakte er helemaal een potje van want die hadden mutsen,sjaals, bivakmutsen, jassen, vesten, ponchoís, handschoenen en dat allemaal over elkaar. Het werd steeds lichter en de lucht steeds roder en rond half 6 kwam de zon op, erg mooi. Links de zonsopgang en rechts de bromovulkaan. De bromovulkaan (werkende vulkaan) was ook erg mooi gehuld in de wolken en er kwam behoorlijk wat rook uit. 

     

De vulkaan leek net van fluweel. In de verte konden we het uitzichtpunt zien waar we later heen reden en de 220 treden op moesten om op de bromo te komen. Om bij de treden te komen moesten we ongeveer 15 minuten met de busjes en toen nog 15 minuten verder te paard (dat is al een hele belevenis want toen mama dír knol een stap zetten zweerde mama dat ze er af zou gaan en zou gaan lopen, maar onze held is tot het einde blijven zitten!!!!!!!!!!!!!)

  

Dat beest ging stijgend omhoog. Eenmaal boven had je een geweldig uitzicht overal kon je bloemen kopen om te offeren in de vulkaan. We hebben een eind langs de rand gelopen en veel fotoís gemaakt. Het was erg mooi het was ondertussen weer lekker warm geworden. Terug gingen we niet meer op het paard maar lekker lopen. Om 8.30 vertrokken we weer met de busjes, onderweg gingen we ontbijten maar er kwam een vrouw langs die zo zielig keek en niets had zelfs geen tanden dus toen hebben we onze ontbijtpakketten verzameld en aan haar gegeven ze snapte er allemaal niets van waarom mensen dat deden maar ze was wel blij. 

Rond 12.00 uur waren we weer bij het hotel. We hadden weer veel hazen slaapjes in de bus gedaan dus echt moe waren we niet eens. ís Middags waren we vrij en we hebben ons goed vermaakt. Zwemmen en lunchen en daarna een uitgebreide traditionele Indonesische massage van 75 minuten met scrubben en toen naar de kapper. 

Het schijnt ís middag geregend te hebben maar wij hebben daar weinig van gemerkt. ís Avonds hadden we met de hele groep een buffet, rond 22.00 uur lagen we op bed.

Maandag 8 juni 2009

Weer om 7.00 uur vertrokken. Vandaag gaan we van Batu naar Kalibaru (Oost-Java). We rijden weer langs allemaal plantages van rubber, cacao, koffie. 1x een koffiestop en rond 1.30 uur kwamen we aan in Kalibaru. We rijden meteen door naar de specerijenplantage. Bij een opvanghuis vol wezen en arme kinderen (42) Deze word gerund door een Nederlands sprekende vrouw. 

We worden op gewacht door de kinderen en krijgen allemaal een bloem opgespeld gemaakt van de bladeren van palmbomen en nemen om aan de hand met naar de overdekte binnenplaats. We zitten allemaal in een kring en krijgen een heerlijke lunch in bananenblad.

     

Daarna krijgen we een leuke rondleiding door de specerijentuin zien en proeven van alles, kokosnoot, melk, kaneel, vanille,, rietsuiker, cacao, koffie enz. 

  

Ook lopen we over de rijstvelden waar weer wat van de kinderen muziek staan te maken. Als we weer bij de binnenplaats komen begint het hard (ťcht heel hard) te regenen. We waren net op tijd. Weer kregen we wat lekkers gebakken banaan en een ananasbol met koffie en thee en weer werd alles geserveerd door de kinderen. De kleine meisjes lieten nog een dans zien en daarna  gingen we zingen samen met de kinderen. 

Het was erg leuk en gezellig. Door de stromende regen onder de paraplu gingen we rond 17.15 de bus in. Heel veel mensen van de bus hadden schriftjes en cadeautjes mee wij vonden dat de kinderen een beetje overvoerd worden met spullen. Wij besloten onze spullen te bewaren voor als we gaan fietsen op bali. Want hier komt waarschijnlijk meerdere keren per week een bus. We hadden een leuk hotel, margo utomo, allemaal bungalows tussen veel groen en bloemen erg jammer dat we hier zo kort zijn en dat het zo regent. ís Avonds gegeten in het restaurant (het kon nergens anders) 10.30 lagen we op bed.

  Dinsdag 9 juni 2009

Om 7.00 uur vertrekken we naar Bali na anderhalf uur rijden kwamen we bij de Ferry aan even wachten en een half uur verder waren we op Bali. 

10 uur werd 11 uur het was nog een lange tocht na een lunch en een keer plaspauze (de gids had opgemerkt dat dat in onze groep hard nodig was)  kwamen we rond 17.00 uur aan in hotel Ramada Bintang een super luxe hotel we blijven hier voor 4 nachten, de helft van de groep ging met elkaar uit eten en de andere helft ging zelf ergens eten, waaronder wij. Cella was erg moe we zijn na het eten  naar onze kamer gegaan koffers uitgezocht en lekker rustig aan gedaan.

Woensdag 10 juni 2009

Heerlijk uitgeslapen, een geweldig ontbijt! Lekker relaxen bij het zwembad. 

Voor de slagbomen een taxi geregeld voor morgen naar Ubud. Heerlijk geshopt op het strand kortom een lekker dagje, Bali is warmer dan Java. ís Avonds een laatste avondmaal met de groep, inclusief dans, nog even het centrum in en rond 12.00 uur naar bed.

Donderdag 11 juni 2009

Om 8.00 uur werden we opgehaald het was ongeveer een uur rijden naar Ubud even goed nog een drukke dorp met veel winkeltjes. Rond 10.00 uur zaten we op de fiets en reden we de route van 22km door de dorpjes Ubud-Campuhan- Kedewatan-Singakarta- Ubud. 

        

Bij de rafting plaats de trappen naar beneden gelopen en daar wat gedronken. Af en toe gestopt. Het was erg warm. Rond 1 uur waren we weer bij het Ubud paleis. We waren bekaf tegen over het paleis zat een leuk vegetarisch Indonesisch restaurant.Bumbu bali, waar we heerlijk hebben gegeten we zaten in de tuin in een tuinhuisje op kussens gezellig en lekker. We hadden Ubud ondertussen wel gezien, even onderhandelen met putu onze chauffeur (400.000-26 euro voor de hele dag) We zouden eigenlijk alleen in Ubud blijven zo dat we nog wat andere dingen konden zien, hij bracht ons naar de terrassen rijst velden waar we door konden wandelen, erg leuk!

     

Daarna naar Thana Lot waar je de zonsondergang mooi kan zien. Rond 16.00 uur kwamen we daar aan ( 1uur rijden ) en we hadden geluk dat we aan kwamen begon precies de ceremonie van het offeren aan de tempel. 

  

Dit is 1x per half jaar, honderden mensen in het wit gekleed met allerlei offers op hun hoofd. Parapluís en dieren in optocht naar de tempel het was geweldig om te zien.

  

 De optocht, het offeren enz. de beesten werden verdronken (offers) alles duurde dik anderhalf uur ze liepen daarna om thana lot de zee tempel heen de zonsondergang hebben we niet gezien er zat een wolken laag voor.

  

 Het stikte van de winkeltjes dit keer een voorraad slippers gekocht. Het was nog 1 uur rijden  naar het hotel waar we rond 19.00 uur aankwamen spullen naar de kamer en weer een taxi genomen naar het centrum. Patatjes en wat drinken in een cafeetje met internet en toen weer langs de winkeltjes terug gelopen naar het hotel.

Vrijdag 12 juni 2009

Lekker uitgeslapen (tot 8 uur) rustig aan ontbijten lekker hangen en kletsen bij het zwembad af en toe wat kopen kortom een heerlijk dagje. Cella  heeft zoín 3 keer van jurk gewisseld want telkens als ze er een kocht hield ze hem aan. Eten bij ondergaande zon aan het strand en ís avonds nog even geld uitgeven in Kuta centrum.

    

Zaterdag 13 juni 2009

 Om 8.00 uur lagen we al bij het zwembad, heerlijk het was nog niet zo heet om half 10 ontbijten daarna heeft cella haar nagels laten doen op het strand en hebben we weer jurkjes gekocht en nog even gezwommen.

  

 snel douchen alles in de koffer en om 13.00 uur werden we opgehaald voor de vlucht naar huis. Denpasar- Hongkong, Hongkong-Amsterdam. Waar we in totaal 24 uur over deden.

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

 

     

Beginpagina ] Gastenboek ]