Beginpagina ] Gastenboek ]

India `10

 

 

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

Zaterdag 13 Maart 2010, Hotel Clarks Varanasi

Op 12 maart vlogen we Via Londen naar Delhi waar we 13 maart om 05.00 lokale tijd aankwamen. Eerst naar het hotel waar Lida en Kelly slapen. Daar waren we rond 07.00. Lekker bij gekletst!!  We hadden een paar uur de tijd om iets te doen, voordat we doorvlogen naar Varanasi. We besloten om naar de Bangla Sahib Gurdwara Sikh tempel in Delhi te gaan, waar ook een voedselbank is. 

  

  

Hier wordt brood gebakken en eten gemaakt voor de arme mensen. Er komen ongeveer 1000 mensen per dag om te eten. Het was erg leuk om hier weer even rond te lopen. 

  

  

  

We merkten wel dat we erg moe waren, dus bezig blijven! Hierna even naar de MacDonalds, wat drinken en een patatje eten. En dan weer naar de luchthaven. Om 15.00 vlogen we door van Delhi naar Varanasi met spicejet, waar we 50 minuten later aankwamen. We werden keurig opgehaald door een taxi van het hotel, we kregen een luxe suite, nog lekker van het buffet gegeten en om 21.00 lagen we bekaf in bed.

 

Zondag 14 Maart 2010, Hotel Clarks Varanasi

We hadden heerlijk geslapen, rustig aan ontbijten en daarna met een tuktuk naar het centrum van Varanasi en de Ganges. We lopen eerst wat rond om te kijken, het is nu nog niet zo druk. Er gebeurt van alles langs de Ganges; mensen zijn zich aan het wassen, halen drinkwater, doen de was. 

      

  

  

We besluiten een bootje te huren en over de Ganges te varen (1 uur lang). We gaan eerst langs de kleine lijken verbranding-plaats en daarna langs de grotere. De roeier van het bootje brengt ons heel dichtbij de brandstapels, we zien zelfs de lijken er op liggen. Heel indrukwekkend. Bij de grote verbrandingsplaats gaan we even van de boot af om in de kleine straatjes te kijken en te lopen. 

   

Na een poosje stappen we weer op de boot en varen we weer terug naar de plek waar we opgestapt zijn. We kijken nog bij wat zijdewinkeltjes, uiteindelijk worden we naar een zijdewinkeltje gebracht in de straatjes achter de verbrandingsplaat. We hadden dit zelf nooit gevonden. Hier kopen we uiteindelijk veel zijde voor een mooie prijs. 

  

We lopen nog wat rond en zien van alles en nemen dan twee riksja’s om ergens wat te gaan eten. Om 17.30 uur zijn we weer terug bij de Ganges en nemen weer hetzelfde bootje. We kopen wat bloemenbakjes met kaarsjes en gaan de Ganges weer op. Langzaam werd het donkerder, bij de verbrandingsplaat zetten we de bloemenbakjes in het water met de brandende kaarsjes erin. We staan weer heel dichtbij.

  

  

 Hierna gaan we bij de ceremonie kijken, bij de hoofdopgang. Eenmaal terug bij het hotel hebben we nog lekker een tijdje bij de bar gezeten.

 

Maandag 15 Maart 2010, Hotel Clarks Varanasi

Lekker uitgeslapen, daarna even naar de Ganges geweest (we hadden geen zin om om 04.00 op te staan om weer de Ganges op te gaan, maar dit wel afgesproken) om de bootjongen te betalen. Hij was er niet, maar met anderen toen afgesproken dat hij naar ons hotel mocht komen om het geld op te halen. Even lekker bij het hotel gezeten en daarna een tuktuk naar Sarnath. 

   

Hier gingen we naar de tempel met tekeningen over het ontstaan van Boeddha en de heiligeboom, waar Boeddha verlichting had ontvangen. 

Hierna bracht onze tuktuk chauffeur ons naar allerlei zijdewinkeltjes, op zoek naar geborduurde, witte zijde/kant, wat we nergens konden vinden. Lekker een poosje bij het zwembad gezeten en om 19.00 uur werd Kelly haar zijde jurkje gebracht, deze was erg mooi geworden. Daarna lekker van het buffet gegeten in het hotel. Later op de avond kwamen we buiten onze tuktuk meneer weer tegen, hij was nog steeds opzoek naar onze zijde. Hij had weer iemand opgetrommeld die misschien had wat we zochten. We moesten er wel om lachen, wij weer mee in de tuktuk en naar het winkeltje (22.00), helaas weer niet het juiste.

 

Dinsdag 16 Maart 2010, Hotel Clark International New Delhi

Lekker rustig aan vanmorgen; ontbijten, douchen, koffers inpakken en nog even naar een zijdefabriekje achter het hotel gelopen, ( Varanasi is nou eenmaal de stad van de zijde ) waar we een mooie zijdelap met kraaltjes gekocht hebben. In het winkelcentrum bij de MacDonalds nog even op internet en gegeten. Daarna door naar de luchthaven, alles liep mooi achter elkaar door en om 16.30 gingen we weer de lucht in naar Delhi, waar we een uur later aankwamen. We werden weer keurig opgehaald, en naar het hotel gebracht. Nog  even de winkelstraatjes rond het hotel bekeken, waar Kelly binnen een halfuur weer van alles kocht. Hierna gingen we naar een super goed Indiaas restaurant (Chor Bizzare) waar we heerlijk gegeten hebben. In het hotel gelijk naar bed, want morgen moeten we vroeg op.

 

Woensdag 17 Maart 2010, Hotel Clark International New Delhi

Om 05.30 werden we naar het treinstation van New Delhi gebracht, waar we om 06.15 vertrokken naar Agra en om 8.30 aankwamen. We hadden mooie plaatsen in de trein, en kregen hier van alles te eten en te drinken bij. Eenmaal in Agra uit het station zag het zwart van de mensen die je hun taxi in willen hebben. Ze werden dan ook meteen door de politie weggeslagen met stokken. We besloten bij de infodesk voor 400 Rs. (7,50)een taxi voor de hele dag te nemen. We werden dan ook meteen keurig naar de Taj Mahal gebracht, waar we heerlijk rondgekeken hebben. Het was erg mooi. 

  

De gebouwen staan recht tegen over elkaar.

   

Hierna wilde de gids laten zien hoe de bloemetjes in het marmer gemaakt worden. ‘ooh, waarom niet. Laat maar zien!’, achteraf natuurlijk gewoon een fabriekje waar je van alles kan kopen. We stonden erop dat we hierna naar het rode fort gebracht zouden worden, al was de gids het er niet mee eens, want we moesten natuurlijk nog veel meer fabriekjes bekijken. Het rode fort was erg mooi, net als het uitzicht op de Taj Mahal

  

  

 Hierna lunchen en nog een paar fabriekjes bekeken (stenen, zijde, weven), waar we mensen tegen kwamen die met hetzelfde probleem zaten. Uiteindelijk rond 16.00 werden we afgezet bij lokale winkeltjes, waar we leuk rondgekeken hebben en nog even wat hebben gedronken.

Om 18.00 gingen we met een paardenkar nog even naar de Taj Mahal om te kijken. Helaas was het net gesloten, maar het ritje was erg leuk. Hierna werden we weer naar het treinstation gebracht, na een kleine vertraging vertrokken we weer om 21.00 naar Delhi. Na een ritje van ruim twee uur waren we weer terug in ons hotel.

 

Dondersdag 18 Maart 2010, Saihome, Fort Kochi

Vandaag een reisdag. We vlogen met spicejet om 12.15 van Delhi naar Kochi met een tussenstop van een halfuur in Mumbai. Om 16.30 kwamen we keurig op tijd aan in Kochi. Nog anderhalf uur rijden naar Saj Home, een soort van Bed and Breakfast. Erg gezellig en schoenen uit bij binnenkomst. Kelly vroeg meteen maar of er iets was met Indiase dans ergens, na zo een lange reisdag wilde ze wel even wat leuks. We werden gelijk weer in de taxi gezet en gebracht, naar een optreden van de Indianse culturele dans.

 

Vrijdag 19 Maart 2010, Houseboat Alleppey

Na een goed ontbijt vertrokken we om 10.00 met de taxi naar Alleppey (anderhalf uur rijden). Hier gingen we meteen de houseboat op om over de binnenwateren te varen. We hadden een geweldige boot met slaapkamer, badkamer, woonkamer, een keuken met kok een kapitein, en boven een heen heerlijk zitje, waar we de hele middag hebben genoten van de rust en het uitzicht. Ondertussen werden we verwend met eten en drinken, een heerlijke lunch, verse lime limonade, thee met friet, diner, enz, enz.  

  

  

Het uitzicht was geweldig, net als het zien van het allerdaagse leven van de mensen langs de wateren. 

Voor zonsondergang werd de boot aan de kant gelegd en konden we lekker een stukje lopen en even rond kijken. Rond 20.00 uur konden we aan tafel voor het diner. Het smaakte weer goed. Om 21.00 ging de airco aan op de boot. Dat was heerlijk, want het was erg warm en vooral in de slaapkamer.

 

Zaterdag 20 Maart 2010,Uday Beach Hotel Kovalam

  

Om 07.30 zaten we alweer boven op het dekje, heerlijke temperatuur, alles te bekijken. Alle mensen waren zich weer aan het wassen in de rivier, enz. We kregen een lekker ontbijt en om 09.00 waren we weer op de plek waar we waren opgestapt. Het was een erg  leuk tochtje.  

De taxi die ons naar Kovalam bracht, stond al klaar. Dus we konden gelijk door gaan. Na 4 uur rijden, kwamen we aan bij het hotel, super de luxe 5 sterrenhotel. Hier kunnen we ons wel anderhalve dag vermaken, 3 restaurant, 3 zwembaden, en aan het strand, heerlijk!!!! ’s Middags lekker bij het zwembad gelegen, rondje gelopen, met de tuktuk even naar het piepkleine centrumpje van Kovalam. ’s Avonds lekker gegeten in het hotel en gezellig wat gedronken bij het strand.

 

Zondag 21 Maart 2010,Uday Beach Hotel Kovalam

Een heerlijke dag. Lekker uitgeslapen, bij het zwembad gelegen, lekker gegeten, massage in de schoonheidssalon, kortom een lekker relaxdagje. In het hotel werd een bollywoodfilm opgenomen met bekende Indiase acteurs, erg leuk om even te zien.  

  

Rond 17.00 gingen we met de tuktuk naar Trivandrum, het lokale centrum een tempel en de lokale markt, erg leuk.

  

     

 ’s Avonds weer lekker gegeten en wat gedronken bij het strand.

 

Maandag 22 Maart 2010, Hotel Cag Pride Coimbatiore

Om 11.00 vlogen we met KingFisher van Trivandrum naar Chennai. We hadden 5 uur over overstap tijd in Chennai, dus hebben we een taxi gehuurd. Daar wat rond gekeken en heerlijk over het strand gewandeld. 

  

Om 18.00 waren we weer op de luchthaven en konden we zo door het vliegtuig in. Driekwartier later zaten we in de lucht richting Coimbatore. We landen op een kleine luchthaven. Nemen een taxi naar het hotel, ondertussen is het 20.30 snel de koffer op de kamer, want Kelly wil graag meteen naar het project waar Lida en haar ouders ook vanavond aangekomen zijn. Dus snel in de tuktuk en rond 21.15 kwamen we aan bij het project. Het ziet er mooi verzorgd uit. Kelly wordt door al de jongens enthousiast begroet dat ze weer terug is en wij ook. Het is erg warm! We vinden het erg leuk om even gezien te hebben en na 3 kwartier is er weer een tuktuk geregeld zo dat we weer naar het hotel kunnen, want de jongens moeten naar bed en leren (ze hebben morgen examen).

Dinsdag 23 Maart 2010, Hotel Cag Pride Coimbatiore

Vandaag gaan we een dagje mee lopen op het project waar Kelly en lida een 5 maanden stage lopen, ook de  ouders van Lida zijn er vandaag. 
Het Don Bosco huis is een opvanghuis voor straatjongeren tot 20 jaar.
Voor het hele verhaal en de foto`s kan je de link aan klikken.

Een dagje mee lopen met Kelly en Lida in het opvanghuis voor straatkinderen.

Woensdag 24 Maart 2010, Hotel Cag Pride Coimbatiore

Vandaag lekker rustig aan. Na het ontbijt op de kamer even geďnternet en de laatste spullen van Kelly uitgezocht. Kelly voelde zich niet zo lekker en bleef lekker op de kamer internetten, wij gingen nog even Coimbatore in voor een zijde winkel. Deze heb je hier genoeg en erg groot. We kochten weer 2 mooie lappen. Rond 16.00 uur gingen we weer naar het DonBosco project, maar eerst kochten we 100 mandarijnen ( 380rp=6,20€ ) en 100 snoepjes voor de jongens. Eenmaal op het project kwamen de jongens weer net uit school. We zijn gezellig 2 uurtjes gebleven en nog even bij het sporten gekeken. Hierna gingen we met Kelly en Lida uiteten in het hotel. Rond 20.30 uur waren we weer terug. De jongens gingen net eten. We konden dan ook meteen de mandarijnen uitdelen bij de grote en kleine jongens. 

  

Ze waren allemaal heel dankbaar en blij en vonden het heerlijk. De jongens krijgen nooit fruit alleen soms een banaan. We werden van alle kanten bedankt door de jongens echt niet normaal. We bleven nog een poosje bij de kleine jongens tijden het eten, dat was erg leuk. Even slikken bij het afscheid van Kelly. Zij blijft nog 4 maanden, maar we vonden het super om te zien hoe het bij haar is.

Dondersdag 25 Maart 2010,

Vandaag vlogen we naar Mumbay. Rond 14.00 uur waren we in het hotel, we gingen meteen door naar de Dhobi Ghat gate, waar al de was wordt gedaan. Buiten stonden allemaal jongens aan al de kanten die zeiden dat je 100 rp moest betalen aan ze voor foto’s en een rond tourtje, anders mocht je er niet in. Eenmaal binnen hoorde we dat dat gewoon jongens van buitenaf zijn. De wassers waren erg leuk om te zien. 

  

  

Hierna zijn we weer terug gegaan richting het hotel en naar de Gateway of India gelopen. 

  

Ook nog even in het Taj Mahal hotel in geweest, erg mooi. Hierna nog even door de straatjes in de Koli-buurt gelopen (Jim zijn haar laten scheren). Daarna de markt over lekker gegeten.

Vrijdag 26 Maart 2010,

Een heerlijk dagje lekker rustig aan ’s morgens. Daarna een leuke wandeling van 15 kilometen door Koloniaal Mumbai. Vanaf de Gateway India langs allemaal mooie gebouwen. Universiteit, bibliotheek, synagoge Rajahai klokkentoren, Hooggerechts hof, Hoofdpostkantoor, station, flora fontein, kathedraal enz. 

  

  

We kwamen uit bij de Crawford markt, we hebben ondertussen lokaal wat gedronken en op de markt van alles gekocht. De markt is lokaal en gigantisch leuk en groot (stapels telefoons). 

  

We besluiten met de taxi naar het hotel te gaan om alles wat we gekocht hadden daar neer te zetten, we eten en drinken wat, en weer terug met de taxi om onze wandeling af te maken. We worden aan de andere kant van de markt weer afgezet en lopen zo naar het strand. Zo’n heerlijke lange boulevard.

  

 Uiteindelijk lopen we chowpatly beach op waar de plaatselijke bewoners samen komen, erg gezellig. We hebben veel gelopen en gezien vandaag een heerlijk dagje.

Zaterdag 26 Maart 2010, Hotel Clark International  

Om 8.00 uur vliegen we naar Delhi. Meteen naar het hotel en daarna met de taxi door naar oud-Delhi. Het is de hele dag warm, druk, vies, en getoeter, je wordt er stapel dol van. We lopen een korte wandeling. Vanaf het rode ford langs de digamber jaintempel, sikhtempel gouden moskee. Door de winkelstraatjes naar de Jama masjia tempel. Van hieruit lopen we de bazar weer in. Het is niet normaal wat hier allemaal te koop is en druk met riksja’s eenmaal buiten besluiten we ook een riksja te nemen die ons naar de Gadadio Bazar (de grote specerijen markt) brengt. 

  

  

De kruiden slaan hier vreselijk op je ogen en keel, maar heel apart om te zien. De riksja rijdt ons nog een halfuurtje door de bazar heen, daarna laten we ons weer afzetten bij het rode fort, waar de taxi staat. Die ons naar het hotel brengt. We zijn de drukte van Delhi zat. Zelfs op de hotelkamer horen  we steeds getoeter. ’s Avonds een snelle hap, en nog even door de winkelstraat bij het hotel, op tijd naar bed.

Zondag 26 Maart 2010,

Om 9.00 uur vliegen we met Fin air via Helsinki weer naar Amsterdam.

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

 

     

Beginpagina ] Gastenboek ]