Beginpagina ] Gastenboek ]

India `07

 

 

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

Vrijdag 20 April 2007

We gingen natuurlijk weer als laatste het vliegtuig in, oeps de deuren van de slurf zaten al dicht, snel een stewardess erbij om ze weer te openen. We hadden geluk het vliegtuig was niet vol en we mochten op de plekken zitten waar een baby bedje hoort, super veel beenruimte heerlijk op zo een lange reis! In het vliegtuig zaten allemaal mensen uit India en een handje vol Nederlanders. Na een supervlucht van 7 uur en 15 minuten kwamen we om 22.00 uur in Dehli aan. Waar we opgewacht werden door een medewerkster van Fox die ons naar Hotel Hans plaza bracht.
   De groep bestond uit 15 mensen in alle leeftijden. We kregen wat informatie, nog even snel pinnen en toen naar bed het was ondertussen al 2 uur (3,5 uur later dan thuis).

Zaterdag 21 April 2007Om 7.30 ging de wekker en dat voelde nog goed vroeg, Douchen en ontbijten want om 9 uur vertrok de bus
naar oud Delhi, na een half uurtje rijden kwamen we bij de Jama Masjid tempel.Dit is een van India’s grootste moskeeën. Dagelijks komen hier duizenden Moslims voor hun gebed. Jama Masjid ligt tegenover het Rode Fort,

 

Na even rond te hebben gekeken gingen we met Riskja’s door het centrum van Delhi wat erg leuk was, je moest je zelf wel goed vast houden want hij ging goed hard. Om 10.15 zaten we weer in de bus, nog even gestopt bij een gedenkplaats en toen richting zuid-Dehli, nog een stop bij de bekende lotus-tempel en een andere tempel. En toen naar de mooie sikh tempel, op blote voeten en met een oranje hoofddoek op. Met een brandende vloer aan onze voeten bekeken we de tempel, ook gingen we naar de keuken van deze tempel een soort voedselbank. Kelly mocht hier mee helpen brood maken, dit werd gratis aan rijen mensen uitgedeeld, erg leuk om te zien. 

  


Kelly is erg geliefd bij de indiaanse bevolking vandaag is ze ongeveer 5x ten huwelijk gevraagd.

Rond 13.30 waren we weer in het hotel even snel wat drinken en toen heerlijk samen gewinkeld tot 17.00 uur, lekker ijskoffie bij de mac gehaald en alles gekocht wat we mooi vonden.We gingen weer terug met de tuktuk naar het hotel. Alles inpakken voor morgen, douchen en om 19.00 uur heerlijk met de groep uit eten, daarna nog even op internet met thuis en om 22.30 slapen.Zondag 22 April 2007

Om 8.00 uur vertrokken we uit het hotel richting  Jaipur. We hadden een andere bus,lekker ruim, we zaten vandaag voorin dus het uitzicht was geweldig onderweg, er was van alles te zien op een gegeven moment stonden we in de file en ging de bus maar verder als spookrijder op de andere kant van de weg. 

Marieke (onze reisleidster) vertelde onderweg het een en ander over de indiaanse bevolking
Dat getrouwde vrouwen herkenbaar zijn aan de rode hennastreep in het haar, twee teen ringen dragen waarvan 1 voor het geluk van haar man en 1 voor het geluk van de broers van haar man. Dat groene armbanden staan voor het aantal zoons.Weduwvrouwen mogen geen lang haar en geen sieraden om.

Onderweg werd het steeds meer India, het landschap werd meer woestijnachtig, er liepen koeien op de weg, kamelen trokken de karren voor, en er liepen overal zwijnen. Ook zag je erg veel sloppenwijken en overal proberen ze van alles aan je te verkopen. Rond 13.30 kwamen we aan bij het dorpje Samode en gingen we door naar het Samode paleis om te lunchen. 

Daarna rond gekeken in het paleis en de tuinen een stukje door het dorp gelopen, dit was erg leuk. 

  

 Rond 18.00 kwamen we aan bij Hotel Clarks amber in Jaipur een mooi hotel met zwembad. Kelly dook er gelijk in. Helaas was de zon ondertussen al weg uit de tuin, lekker wat gedronken even douchen en toen met de tuktuk naar het christel court centrum waar het loeidruk was met Indiaanse jongeren.Lekker rond gekeken in het winkelcentrump bij de mac wat gegeten en weer het een en ander gekocht.
Het was weer erg leuk, en om 21.30 stond de tuktuk ons al weer op te wachten. Het was weer een leuke dag.

Maandag 23 April 2007

Erg vroeg wake-up call 6,00 uur en 7.30 vertrekken, Eerst even een fotostop bij hawa mahal (paleis van de winden)

 Toen door naar het Amber fort. We gingen met de prachtig beschilderde olifanten naar boven (ongeveer 15 minuten) de gezichten van de olifanten waren allemaal stuk voor stuk mooi beschilderd,We zaten samen in een bakje op de rug van de olifant en hadden een prachtig uitzicht, de weg omhoog naar het Amberfort.

  

Eenmaal boven kregen we een rondleiding door het indrukwekkende paleis, 

  

De terugweg gingen we lopend de berg af, en werden steeds aangeklampt door verkopers, echt niet normaal vooral de jongens hangen overal om kelly heen, ze vinden haar mooi en ze krijgt maar handkusjes, uiteindelijk hebben we toch weer van alles gekocht Om 13.30 zaten we weer in de bus, nog even een foto stop bij het water paleis en ook hier weer vele verkopers, en kelly kon het weer niet laten alles is ook zo mooi en goedkoop dus kocht ze weer 2 poppen.  Nog een verplichte stop bij een tapijtfabriek, helaas horen deze stops erbij. We kregen wat drinken en hapjes. Nog een bezoek aan het City paleis, vandaar kon je met de bus terug naar het hotel of zelf naar het centrum van Jaipur, 

We zijn heel even naar het centrum geweest waar we gek werden van de verkopers, we zijn toch aardig wat gewend in Azië maar dit is echt vreselijk zo opdringerig, daarbij was het vandaag ook nog eens vreselijk heet, dus meteen de eerste de beste tuktuk naar het hotel gepakt en de rest van de middag lekker bij het zwembad gezeten. ’s Avonds zijn we weer even met de tuktuk naar het Christal Curd centrum geweest maar weer een patatje gehaald bij de mac, want we krijgen niet echt advies waar te eten buiten het hotel. Later op de avond nog even in de bar van het hotel wat gedronken een buiten terras met ventilatoren waar water uitkomt en een lekker muziekje.

Dinsdag 24 April 2007

We vertrokken pas om half 9. omdat er twee mensen van de groep ziek waren en de dokter er was, op weg naar Agra, een paar keer een leuke foto stop, en het hobbelde lekker op de weg. Af en toe een slinger voor een koe dan weer voor een kameel met kar en ondertussen zagen we van alles, bussen vol met mensen zelf het dak van zo bus zat vol, tuktuks afgeladen, schattige dorpjes en ga zo maar door, het gevoel in India te zijn begint te komen.

Rond 13.15 gingen we lunchen daarna weer verder naar de de verlaten stad Fatehpur Sikri ook wel spookstad genoemd. We kregen daar een prachtige rondleiding. Het is enorm groot en er lopen weinig mensen.

  

  

We liepen van daar door naar de moskee, het was vreselijk hoeveel verkopers er daar op je afkwamen en maar aan je zitten iedereen wil wat verkopen en uit eindelijk deden we dat natuurlijk weer,

 Van hieruit naar ons Hotel Mansingu palace in Agra (half uurtje rijden) het is hier echt India wat een smerige bende op straat, de vuilnisbelt is er niets bij, Rond 17.00 uur waren we in het hotel, eerst weer een duik in het zwembad (Kelly) We wilden even lekker buiten een stukje lopen maar werden alweer meteen door iedereen aangesproken, dus maar snel weer terug naar het hotel waar we heerlijk hebben gegeten, 
Daarna nog even op internet en toen snel naar bed (23.30) want morgen is het weer vroeg dag.

Woensdag 25 April 2007

Om 5.00 uur uit bed want om 5.30 gingen we naar Taj Mahal, zo vroeg omdat het dan nog rustig is. Het was heel mooi alles werd verteld door een gids en we hebben heerlijk rond kunnen lopen.

De Taj Mahal is een indrukwekkend gebouw. Het werd door Shah Jahan gebouwd ter nagedachtenis aan zijn lievelingsvrouw, Mumtaz Mahal, die in het kraambed van haar 14de kind stierf. De diepbedroefde keizer gaf opdracht een onovertroffen praalgraf te ontwerpen. Na 22 jaar, in 1653 was het klaar. Shah Janan werd de laatste acht jaar van zijn leven gevangen gehouden door zijn zoon in het Agra Fort, maar had daar wel uitzicht op de graftombe van zijn vrouw. Bij zijn dood in 1666 werd hij aan haar zijde begraven. Het gebouw ziet er in elk licht anders uit, bij zon's op - en zonsondergang is het op z’n mooist, men zegt dat het schijnt te zweven in de vijver die ervoor ligt.

 

 Hierna gingen we weer terug naar het hotel om te ontbijten, Kelly was niet zo lekker en heeft even op bed gelegen. Om 10.00 uur vertrokken we weer, dit keer naar het Agra fort, ook weer heel erg mooi. 

 Van dit fort is maar 20% opengesteld en dat is al heel veel, we hebben er heerlijk rond gekeken,

  

Van hieruit gingen we met fiets Riksja naar het rustige gedeelte van de lokale markt, een rondje erdoor lopen en toen met de tuktuk weer terug naar het hotel (13.00) Het was weer erg warm vandaag. Kelly was nog steeds niet lekker en heeft de hele middag op bed liggen lezen en slapen zo kon ze weer een beetje bijtanken. Wel grappig als je zo een paar uur op je kamer zit merk je ook dat regelmatig de stroom uitvalt. Nog buiten wat foto’s gemaakt en ’s avonds met de groep uit eten. Het was erg leuk met zijn allen op een grasveld van het restaurant, erg lekker Indisch gegeten. 

Donderdag 26 April 2007

Om 7.30 uur vertrokken we weer, we werden met de bus naar het station gebracht, net als in alle andere Aziatische landen een puinzooi, veel bedelende kinderen en spelend op de rails, ook de spoorweg was ongeveer een vuilnisbelt en toilet tegelijk en zo rook het ook, 

     

Om 8.15 vertrok de trein, we zaten in een hele luxe trein je zou zeggen mooier als thuis (deze trein was nieuw) er was van alles te zien onderweg, Kelly lag lekker te slapen en was weer lekker opgeknapt. Om 10.45 kwamen we aan op het station. De bus stond al te wachten, na een half uurtje rijden kwamen we bij The Orcha Resort in Orcha, een vegetarisch hotel omdat de koe hier heilig is. Een schattig plaatsje we keken uit op de gebouwen van de crematie plaats van de koning, en de rotsen en rivier waar iedereen druk bezig was met zich zelf te wassen. de was doen, zwemmen enz. We zijn er gelijk maar even heen gelopen om te kijken, daarna heerlijk geluncht in het hotel en even lekker gezwommen (het is weer erg heet) Om 14.45 gingen we met tempos (grote tuktuk) naar 2 dorpjes (de lage kasten en iets hogere kasten), de gids die mee was komt zelf uit zo een dorpje en heeft zich zover opgewerkt zodat hij nu iets buiten de dorpjes woont,hij is daar erg trots op, Het geld wat we hier voor moesten betalen is dan ook voor de schooltjes van het dorp, er werd ook van te voren gezegd dat we niets mochten geven en er werd dan ook helemaal niet gebedeld in dit dorpje omdat er weinig toeristen komen. 

     

We gingen eerst naar een schooltje er waren op dat moment geen leerlingen (200) omdat er examens waren geweest, toen wij kwamen was de hoofdmeester de punten aan het uitrekenen! Van hieruit liepen we eerst een rondje door het dorpje van de lagere kasten, dit was heel apart om te zien, de mensen waren erg aardig en Kelly bleef maar kinderen fotograferen om deze foto’s vervolgens weer aan de kinderen te laten zien, super vonden ze dat! 

Iedereen was aardig, in en om de piepkleine huisjes heen, ook was er een bruidegom die vandaag ging trouwen (17jr en uitgehuwelijkt) hij kon zijn bruid nog niet ! Van hieruit liepen we naar de iets hogere kasten aan de andere kant van de weg, de kinderen liepen dan ook niet verder mee dan de weg, omdat de lagere kasten niet bij de iets hogere kasten mogen komen, De huisjes waren hier iets beter en ook hier was iedereen aardig en mochten we van alles zien en overal binnen. Het was erg leuk en erg warm. We reden met de tempos naar het huis van de gids waar hij met trots zijn huisje liet zien, een hokje van 4 bij 4. Met een bed erin een kastje tv en dvd speler, we kregen heerlijk wat drinken en moesten zijn trouwreportage zien want hij was 3 maanden geleden getrouwd.Hij vertelde meteen dat het een liefdeshuwelijk was zijn vrouw was nog een heel jong meisje,  ondertussen werd er van alles uitgelegd over het indiaanse huwelijk!


Er werd verteld dat 80% word uitgehuwelijkt, men kijkt eerst in de kennissen kring voor een geschikte kandidaat, is daar niemand dan komt er een advertentie waar zeker in vermeld wordt, hoe mooi ze is, welke kasten en welke opleiding het meisje gedaan heeft.vervolgens komt er een  huwelijksmakelaar langs want erg belangrijk is of de horoscopen bij elkaar passen
20% uit liefde.meestal met de zelfde kasten en het zelfde geloof
De bruidsschat: kleding, sieraden, tv, scooters enz.
Astroloog bepaald datum en tijdstip, voorspoedige dag anders brengt het ongeluk.
De bruid is rood gekleed, bruidegom licht beige pak en speciale hoed.
In Radjastan zijn veel kinderhuwelijken op ongeveer 6 jarige leeftijd, als het meisje voor de eerste keer ongesteld wordt moet ze bij de jongen intrekken.
Scheiden kan niet in India.


  


We waren allemaal weer een beetje bijgekomen en gingen toen met de tempos naar het  Jahangir Mahal dit paleis is  gebouwd ter gelegenheid van het bezoek van de Mughal keizer om 1 nacht in te slapen. Het was een erg mooi paleis de gids vertelde het een en ander en liet van alles zien van hieruit ging ieder op eigen gelegenheid terug naar het hotel.

  

 Wij zijn eerst door het centrum gelopen dat was echt enig en toen door de straat naar het hotel dit is normaal 10 minuten lopen maar wij deden er een uur over je kan hier in Orcha zo goed merken dat het niet toeristisch is, de mensen zijn aardig vinden het geweldig om op de foto te gaan en dan de foto te zien. Groepen jongens willen met kelly op de foto voor ons gevoel hadden we vandaag pas echt India gezien. Om 19.00 uur kwamen we doodmoe, warm en vies van al de stof bij het hotel aan, snel wat drinken en toen heerlijk onder de (koude) douche.
’s Avonds een lekker buffet in het hotel, jammer dat we hier maar 1 nacht zijn.

Vrijdag 27 April 2007

8.00 uur vertrok de bus van Orcha naar Khajuraho het echte India gevoel begint nu meer te komen, de weg wordt slechter en smaller, er is andere bevolking langs de weg en een heel andere uitstraling. De busreis is nu meer een attractie want een tegenligger kan niet zomaar passeren en er is erg veel te zien onderweg. Rond 10 uur stoppen we om wat te drinken bij een klein paleisje van de koning, Alipura palace, 

Dit paleis wordt omgebouwd tot een hotel het was een leuke stop in een leuk dorp. Het rare van zo een paleis is dat je uitkijkt op de bevolking van de laagste kasten. Rond 12.30 kwamen we aan bij hotel Usha Bandela in Khajuraho. Vanmiddag hadden we een vrije middag dus kunnen we samen op stap. Eerst wat eten en toen een tuktuk genomen die tevens onze gids was en dit voor 200R, 3,65€ inclusief fooi. We gingen eerst naar de oude stad een klein dorpje wat erg leuk was, we hebben daar dik een uur rond gelopen en als enige toeristen mochten we overal binnen kijken, de mensen waren er aardig. 

Ook hebben we een rondleiding door een schooltje gehad, piepklein en 150 leerlingen. ’s Morgens de ene helft les en ’s middags de andere helft. 24 kinderen zitten op de grond in een hokje van 2 bij 4 meter. We kregen van de bevolking allerlei adressen mee om foto’s op te sturen. Daarna gingen we met de tuktuk verder naar het nieuwe centrum (bazaar) eerst een uurtje internetten en toen een rondje gelopen en die arme chauffeur maar wachten op ons om 17,00 uur waren we weer in het hotel even snel een duik in het zwembad want om 19.00 uur gingen we naar een Indiaanse dansvoorstelling kandariya, wat er mooi was, 

Kelly was weer niet lekker en had buikpijn net als ongeveer de helft van de groep, nog even wat gegeten en toen maar op tijd naar bed want morgen weer vroeg op. We hadden nog een hele grote kakkerlak in de wc.


Zaterdag 28 April 2007

Het was weer vroeg op 5.15 uur op en 5.45 met de bus naar de erotische tempel (5 minuten rijden). Dit was erg mooi, we hebben nog nooit zoveel mensen met zoveel bewondering naar tempels zien kijken (haha). 

  

 Om 9.15 uur waren we weer in het hotel kelly ging meteen naar bed want ze was erg misselijk heeft erg kramp in haar buik. Gelukkig staat er vandaag niet veel op het programma, na het ontbijt ben ik maar een poosje bij het zwembad gaan zitten en dat was puur heet.
Kelly heeft de hele ochtend geslapen en om 12.30 heb ik haar wakker gemaakt, de nodige pillen erin, een opkikker (hadden we mee uit Nederland) even douchen en ze was aardig opgeknapt.

 Om 14.15 werden we op gehaald  met jeeps om dat we met een aantal naar het tijger reservaat,Het was erg droog, maar het was wel leuk. We zagen veel herten, antilopen apen en zelfs 2 olifanten. maar geen tijgers. Helemaal onder het stof en uitgedroogd kwamen we om 18.00 uur weer bij het hotel aan, lekker wat drinken en onder de douche en toen uit eten bij Holiday Inn die een heerlijk buffet hadden.We gingen op tijd naar bed want morgen een lange dag voor de boeg en vroeg op.

Zondag 29 April 2007Pffff  4.30 uur wake-up call en 6.00 weg. Vandaag een lange busreis naar Varanasi, er was weer van alles te zien onderweg, we hobbelde vreselijk op de slechte wegen en de buschauffeur moest soms rare dingen uithalen (spookrijden) en regelmatig op zijn rem voor een koe. We konden 2 keer stoppen bij een hotel om wat te drinken en naar toilet te gaan en voor de rest langs de kant van de weg. Het was een lange rit. Maar de tijd ging snel omdat er veel te zien was onderweg. Heel veel dorpjes, sommige helemaal rood van het stof. Rare verkeerssituatie’s enz. Om 16.30 uur kwamen we aan in Hotel Clarks in Varanasi. Onze laatste hotel voor we terug vliegen. We waren best wel moe even opfrissen en pinnen en om 19.00 uur gingen we met zijn allen eten in het hotel,en lekker op tijd naar bed.

Maandag 30 April 2007


Om 8.30 uur vertrokken we naar Sarnath de plek waar Boeddha 2500 jaar geleden zijn eerste redevoering hield,De de tempel is bekleed met allemaal mooie muurschilderijen over het leven van Boeddha, buiten is een heilige boom waar Boeddha verlichting had ontvangen (deze boom is een stukje van de officiële heilige boom de originele die bestaat niet meer),Bij de boom hingen heel veel stukjes stof, dat zijn allemaal offers van de monniken, van hieruit naar de stoepe waar Boeddha zijn eerste les heeft gegeven aan zijn 5 volgelingen en het museum van Boeddha.


We bezochten nog een zijde en glaskralen fabriek en daarna naar het hotel (13.00 uur) ’s Middags lekker bij het zwembad gezeten. Om 17.00 vertrokken we met de bus naar het midden van Varanasi (20 minuten) van daaruit gingen we met de Riskja’s (20 minuten) naar de heilige Ganges dit was een hele belevenis, we zagen werkelijk van alles en vreselijk veel armoede en vuil, 

We komen aan bij de hoofd opgang en hebben daar eerst maar eens wat rondgelopen er was zo veel te zien, heel veel bedelaars op de trappen,mensen die het heilige water drinken, sommigen poetsen hun tanden met een takje, waar ze zolang op hebben gebeten dat er een soort kwastje is ontstaan, anderen laten kaarsjes drijven met bloemetjes, wat een bedrijvigheid..Daarna stappen  we met ons allen op een grote veerboot (15 man) De drie mannen die roeien hebben vreselijk veel moeite om vooruit te komen door de wind die er stond.

 We hebben een meisje mee aan boord met een mandje met bloemen en kaarsjes. Heel langzaam varen we over de Ganges en steeds dichter kwamen we bij de grote crematie plek waar we veel brandstapels zag branden. Het was een heel indrukwekkende ervaring. We zagen een lijk in doeken in de ganges liggen (gezicht kon je zien) op een soort versierde brancard er waren alleen maar mannen bij de crematie aanwezig die totaal geen emotie toonden (dit is normaal, vrouwen mogen er niet bij zijn omdat men bang is dat ze op de brandstapel springen uit eerbetoon) We hebben een poosje stil gelegen met de boot om alles te bekijken. Alles was erg indrukwekkend het gaf een raar gevoel dat wij hier als toerist stonden te kijken bij zoiets heftigs We zien nog hoe er overgebleven lichaamsdelen die niet verbrand zijn het water ingegooid worden. 

Langzaam ging de boot weer terug, onderweg kochten we bloemen en kaarsjes bij het meisje dat mee was op de boot en zette we dat uit op de ganges, hierbij mocht je een wens doen. Jammer dat het zo waaide. Kelly had het erg moeilijk, het was ook een hele ervaring om dit mee te maken.

Om 19.00 begon bij de hoofd opgang  Aarti ceremonie, allemaal pelgrim priesters die een ceremonie voor de ganges gaven de priesters stonden op de podiums en de trappen zaten vol mensen,de ganges lag vol met boten toeristen. Het was erg mooi om te zien,

Hierna gaan we weer terug naar de riksja’s en met de bus naar het hotel. Iedereen is stil...Alles was erg mooi . Rond 21.00 uur gingen we pas eten, daarna snel naar bed want morgen ochtend vroeg gaan we weer terug naar de ganges. Dit keer om het ochtendritueel mee te maken.

De ganges is heilig omdat het water naar de hemel stroomt, Niet iedereen word gecremeerd worden op de ganges

- Mensen met slangenbeet (slapen)
- Kinderen
- Zwangere vrouwen
- Mensen met lepra
- Mensen die al heilig en belangrijk waren

De brandstapel word door de oudste zoon aangestoken voor de vader. Voor de moeder door de jongste zoon als het lijk verbrand is worden de bekken in de ganges gegooid en het as in de ganges  geschoven, en de brandstapel geblust.

Dinsdag 1 Mei 2007

We vertrokken om  4.45 uur weer naar de ganges, voor het ochtendritueel, De bus bracht ons tot het centrum en het laatste stukje liepen we naar de ganges wat was het heerlijk rustig in vergelijking met gisteravond, en nog liepen er veel mensen. Dezelfde mensen zaten nog op de trappen als gisteravond. Dit keer gingen we een lange boottocht doen, Alles was heel anders nu,heel veel mensen die zelf zich aan het wassen waren, tanden poetsen, de wasserette was bezig in de ganges, Mensen vulde flessen drinkwater en dat te bedenken wat gister allemaal in het water ging. 

  

En ondertussen kwam de zon heel mooi op. We gingen eerst langs de andere crematieplaats en toen weer terug langs de crematieplek waar we gister waren, het lag hier vol met as in het water en mensen waren druk in het water aan het zoeken naar sieraden van de overledenen. Dat was heel raar. 

Naast de crematieplaats gingen we van de boot en liepen we een stukje door de smalle straatjes van het oude centrum waar van alles te zien was en op de grond lag. Regelmatig passeerde we een koe. 

     

Pas om 7.00 uur waren we weer in het hotel, eerst maar ontbeten want we hadden best trek. Nog even lekker een uurtje bij het zwembad want nu is het niet zo heet. En om 10.15 uur vertrokken we samen naar het centrum van Varanasie. We hadden een motor riksja die ons overal heen bracht voor 200R, 3,64€. Eerst is even shoppen in het centrum, we werden weer door allerlei verkopers herkent en iedereen liep met ons mee. Het was vreselijk druk op de kruising waar we over moesten, allemaal militairen en agenten omdat er over 2 dagen verkiezingen zijn. De tuktuk chauffeur kwam dan ook al snel achter ons aan om ons de kruising over te zetten (dat was inderdaad anders geen doen) gaf ons allerlei goede raad mee en we moesten goed op ons zelf passen. We hadden heerlijk gewinkeld, we moesten overal binnen komen. Al de  mensen zijn erg aardig hier! De tuktuk bracht ons nog even naar de mac, stopte nog voor wat boodschappen te doen en bracht ons weer netjes naar het hotel (14.00 uur)Het was weer erg warm vandaag, lekker een paar uur bij het zwembad. Rond 17.00 werd kelly ineens weer niet lekker, heel erg buikpijn. We zijn toen ook ’s avonds niet mee uit eten geweest wat wel jammer was omdat het de laatste avond samen met de groep was. Deze gaan morgen door naar Nepal en wij naar huis. Dus toen maar roomservice gebeld. Gelukkig knapte ze wel weer wat op ’s avonds.Woensdag 2 Mei 2007

Om 9.00 uur stonden we op. Kelly had nog steeds buikpijn, toch maar ontbijten en daarna lekker bij het zwembad gezeten. Om half 1 werden we opgehaald voor onze vlucht naar Delhi

Wat een zooitje het vliegveld van Varanasi. Helaas een half uur vertraging en een half uur cirkelen in de lucht. We waren pas om 18,30 bij het hotel snel de koffers neergezet en een taxi genomen naar GKI m-blockmarket (45 minuten rijden) het adres hadden we van onze reisleidster gekregen. We baalde dat we maar een uurtje hadden om hier te shoppen want het was hier super.....even goed van alles gekocht natuurlijk.

Om 21.00 uur waren we weer terug in het hotel,snel opfrissen koffers dicht en om half 21.30 werden we opgehaald om naar de luchthaven van Delhi te gaan. We hadden ons heerlijk vermaakt ondanks dat de chauffeur en hoteleigenaar het belachelijk vonden om 1 uur te shoppen en 45 minuten heen en 45 minuten terug te rijden en ze waren als de doods dat we niet op tijd terug waren. Op de luchthaven moesten we een poosje wachten en we hadden 4 kilo overgewicht, gelukkig zeiden ze er niks van pff…

Donderdag 3 Mei 2007


’s Nachts om 2.30 vlogen we met Finair naar Helsinki (we hadden anderhalf uur vertraging en hebben de hele vlucht, 6 en half uur, geslapen) om 8.15 vlogen we van Helsinki naar Amsterdam.
We hebben een geweldige vakantie gehad samen!

We vinden het leuk als je na het lezen een berichtje in ons gasten boek achterlaat 

 

     

Beginpagina ] Gastenboek ]